Simon Loos en Peter Appel Transport worden één bedrijf


Logistiek - De logistieke dienstverleners Simon Loos en Peter Appel Transport gaan hun krachten in 2021 bundelen en verder onder de naam Simon Loos. Door het samengaan van de twee bedrijven verdubbelt het bedrijf in grootte en verstevigt het haar positie in de top 20 logistieke dienstverleners van Nederland.

Beide bedrijven zijn voornamelijk gespecialiseerd in foodretail en foodservice. Peter Appel over het samengaan: ‘Wij anticiperen op het logistieke landschap en de eisen van morgen. Deze samenvoeging stelt ons in staat om gezamenlijk nog meer te investeren in kwaliteit, digitalisering, specialisatie en verduurzaming.’

De twee bedrijven zijn niet alleen even groot, maar beide hebben stevige wortels in retail en foodservice. Zelfs het klantenbestand komt voor een groot deel overeen. Simon Loos: ‘Onze bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan. Deze stap is dan ook meer dan logisch met het vizier op morgen. En het biedt tevens allerlei nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, partners en medewerkers.’

Met het nieuwe Simon Loos ontstaat een organisatie met meer dan 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland. Beide directeuren blijven leidinggeven aan het gefuseerde familiebedrijf.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Müller Fresh Food partner in het European Food Network

Logistiek – De Nederlandse dochteronderneming van Dachser, Müller Fresh Food Logistics, is op 1 januari 2024 officieel partner geworden van het European Food Network (EFN). Dachser nam het bedrijf begin 2023 over en heeft sindsdien met succes de weg van samenwerking en integratie ingeslagen. Met Müller als partner in de Benelux is het Europese netwerk voor voedingsmiddelendistributie aanzienlijk versterkt. 

Lees bericht


Medewerkers horeca hebben financiële last van inflatie

Onderzoek - Bijna de helft (46 procent) van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren zoals de horeca, werkte dit jaar meer uren om hun levensonderhoud te bekostigen. Maar ondanks die extra uren was het toch ook nog noodzakelijk voor medewerkers om extra financiële maatregelen te nemen.

Lees bericht


‘Sligro en Simon Loos gaan emissievrij leveren in Amsterdam’

Groothandel - Sligro Food Group en Simon Loos zetten een volgende stap in de emissievrije bevoorrading van de hoofdstad. Vanaf donderdag wordt een volledig elektrische Mercedes-Benz eActros koelbakwagen ingezet voor de belevering van hotels, bars, restaurants, sportclubs en andere klanten van Sligro Food Group.

Lees bericht


Bidfood neemt horecagroothandel Zegro over

Overname – Groothandel Bidfood neemt groothandel Zegro over. Dat hebben beide partijen dinsdag bekendgemaakt. Beide organisaties blijven als zelfstandige bedrijven opereren. Bidfood versterkt op deze manier haar positie als horecagroothandel in de regio Rotterdam. De overname zal nog ter beoordeling worden voorgelegd aan de ACM.

Lees bericht

Peter Appel neemt retailtransport over van Kuehne+Nagel

Samenwerking – Peter Appel Transport heeft een akkoord bereikt met Kuehne+Nagel om de transportactiviteiten van de Fast Moving Consumer Goods (FMCG) in de retailsector over te nemen. Beide bedrijven hebben vooraanstaande posities binnen de retail en door uitbesteding van de transportactiviteiten van Kuehne+Nagel aan Peter Appel Transport kan elk bedrijf zijn eigen expertise verder optimaliseren, zo is de verwachting...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid