Slagersbeurs Slavakto onderdeel Vakbeurs Foodspecialiteiten
Vakbeurzen – De Nederlandse slagers krijgen weer een jaarlijkse vakbeurs. Stichting Slavakto heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, de organisator van de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten. Beide stichtingen bundelen hun krachten om een completere versbeurs te organiseren voor versspecialisten.
De Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt dit jaar traditioneel plaats in Expo Houten. De Slavakto die oorspronkelijk dit jaar gepland stond voor 14 en 15 oktober in Utrecht komt nu te vervallen. Aanvankelijk wilde Stichting Slavakto de frequentie van de slagersbeurs te verhogen naar eens in de twee jaar. Die keuze was mede ingegeven door het wegvallen van de Noordelijke Slagers Manifestatie en de VAS-beurs. Maar door de samenwerking is er nu weer gelegenheid om de Slavakto jaarlijks te organiseren. Manfred Lukkezen, bestuurslid van Stichting Slavakto: “Het slagersvak blijft zich ontwikkelen. Slagers bieden een steeds breder assortiment aan met onder andere gemaksproducten en andere noviteiten. Dat vraagt om kennis en inspiratie. Wij zijn blij met de samenwerking om zo toch weer een jaarlijkse beurs voor de slagersbranche te organiseren. En wij passen bij de Vakbeurs Foodspecialiteiten, die zich de laatste jaren steeds verder ontwikkelde tot een brede beurs voor versspecialisten”.
Breder aanbod
Ook het aanbod op de Vakbeurs Foodspecialiteiten wordt het aanbod steeds breder. “Het is al lang niet meer de traditionele kaasbeurs. Zo was er op de laatste editie ook extra aandacht voor de AGF-branche. Met de toevoeging vanuit Slavakto ontstaat een mooi evenement dat goed aansluit op de ontwikkelingen in de versbranches”, aldus Rick Brantenaar, directeur van de Stichting Foodspecialiteiten Nederland.
Vakwedstrijden
De Slavakto-vakwedstrijden blijven bestaan en worden een belangrijk onderdeel van de Vakbeurs Foodspecialiteiten. In de nieuwe opzet worden de vakwedstrijden ook toegankelijk voor versspecialisten uit andere ambachtelijke versbranches.
Bron: Vakcentrum/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Brandt & Levie wint Noviteitenprijs 2024 Foodspecialiteitenbeurs
Vakbeurzen – Door de samenwerking met slagersbeurs Slavakto is de Foodspecialiteitenbeurs in Houten verder gegroeid. Eerder al ging de beurs samen met de AGF-beurs. De beurs kent een noviteitenverkiezing, die dit jaar gewonnen werd door Brandt & Levie.
Lees berichtInschrijving geopend voor NK De Lekkerste 2025
Vakwedstrijden – Er kan weer ingeschreven worden voor NK De Lekkerste 202. Het jaarlijkse evenement voor de fast casual branche vindt zoals altijd plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2025.
Lees berichtTabaksverkoop bij supermarkten per 1 juli beëindigd
Rookwaren - Vanaf maandag 1 juli is het supermarkten en avondwinkels niet meer toegestaan tabaksproducten en rookwarenartikelen te verkopen. De afgelopen week verschenen in diverse supermarkten informatieborden over het aanstaande tabaksverkoopverbod.
Lees berichtVakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn
Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.
Lees berichtNieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden
Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.
Lees berichtMelaard over Gastvrij: “Horecabeurs moet horeca uitstralen”
Vakbeurzen - Het wordt een jubileumeditie Gastvrij Rotterdam. De horecabeurs die maandag tot en met woensdag wordt gehouden in Rotterdam Ahoy is de tiende. En wat alle edities gemeen hebben met elkaar is de gerichte horeca-invulling. Managing Director en beursorganisator Robert Melaard is daar ook heel strikt in. “Soms is het verleidelijk om vierkante meters te verhuren aan partijen die...
Lees bericht