Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over


Sligro-vestiging bij Antwerpen

Overname – Het werd verwacht, maar nu is het definitief: de rechtbank in Antwerpen heeft de gerechtsmandatarissen gemachtigd het merendeel van de Metro-activiteiten in België aan Sligro Food Group te verkopen voor een bedrag van 47 miljoen euro.

Door de machtiging kan Sligro Food Group de negen Metro groothandels (Antwerpen Zuid, Wevelgem, Luik, Hasselt, Middelkerke, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Brussel en Vorst) overnemen met een honderdtal medewerkers vanuit de regiostructuur en het hoofdkantoor. Bovendien worden de medewerkers van de vestiging in Antwerpen Noord, die niet wordt overgenomen, een functie aangeboden in de nabijgelegen Sligro-ISPC vestiging in Antwerpen. De vestiging in Evergem en het personeel dat daar werkzaam is, gaat over naar Horeca-groothandel Van Zon. In deze combinatie wordt aan 506 medewerkers van Metro een duurzame toekomst geboden, zo laat de Sligro Food Group in en toelichting weten.

47 miljoen euro

Voor de vestigingen die Sligro Food Group overneemt, wordt een bedrag van €47 miljoen betaald. Dat bedrag is lager dan de 55 miljoen euro die eerder werd genoemd door verschillende mediapartijen. Het overnamebedrag is inclusief het vastgoed van de locatie in Luik. Op de dag voorafgaand aan de overdracht van de activiteiten aan Sligro Food Group, zullen de resterende voorraad en aanwezige kasmiddelen worden geïnventariseerd. De transactie heeft wel de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) nodig. Maar aangezien de BMA gedurende het traject van de gerechtelijke reorganisatie heeft meegekeken worden er vanuit de BMA ‘geen significante belemmeringen’ verwacht.

Integratie-organisatie

Naar alle waarschijnlijkheid zal de overname en de overdracht van activiteiten in de eerste week van januari worden voltooid. De overgenomen activiteiten worden ondergebracht in een voor deze transactie speciaal opgerichte entiteit, Sligro-MFS Belgium NV. Er wordt een integratie- en supportorganisatie voor deze activiteiten opgetuigd bestaande uit de hoofdkantoor-collega’s die vanuit Metro overkomen, ervaren Sligro Food Group collega’s en enkele specialistische adviseurs. Deze zullen worden aangestuurd door Willem-Jan Strijbosch (commercieel & operationeel) en Jeroen Kanters (financieel & operationeel), beiden met zeer veel Sligro Food Group ervaring.

Landelijk netwerk

Voor de aankondiging van de gerechtelijke reorganisatie werd er in de door Sligro Food Group overgenomen Metro- locaties en de bijbehorende bezorging, een omzet van circa € 300 miljoen op jaarbasis gerealiseerd. Sligro verwacht dat de overgang in eerste instantie ten koste zal gaan van de omzet, maar dat deze op langere termijn weer op het oude niveau gaat terugkomen.  Koen Slippens, CEO Sligro Food Group: “Wij zijn blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt. Hiermee realiseren wij onze doelstelling om ook in België te komen tot een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels voor foodprofessionals. De afgelopen jaren hebben wij de organisatiestructuur, onze teams en logistieke en IT-infrastructuur in België voorbereid op deze situatie. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in om dat nu te kunnen gaan invullen.”

Bron: Sligro Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Mijlpaal van 2,5 miljard euro omzet bijna in zicht bij Sligro

Groothandel - De omzet van Sligro Food Group over 2022 bedroeg €2.483 miljoen, een toename van 30,8% ten opzichte van de omzet in 2021 van €1.898 miljoen. Daarmee komt de mijlpaal van 2,5 miljard euro in zicht. Ook in het laatste kwartaal deed de groothandel uit Veghel het goed. Het wist de omzet met 26,8% ten opzichte van vorig jaar te verbeteren.

Lees bericht‘Metro groothandelsactiviteiten naar Sligro’

Overname – Volgens onbevestigde berichten zou Sligro Food Group de groothandelsactiviteiten hebben overgenomen van het Belgische Metro. De Veghelse groothandel zou daarvoor een bod van 55 miljoen euro hebben neergelegd bij de Belgische curatoren.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid