Sligro helpt ondernemers ook belasting besparen


Groothandel – Sligro is een samenwerking gestart met Previcus Vastgoed en gaat ondernemers helpen bij het verlagen van hun WOZ-waarde(n). Wanneer deze waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers teveel belasting. Ondernemers nemen deel op basis van ‘no cure, no pay’.

Het initiatief komt uit de koker van Sligro Solutions, de tak binnen de Veghelse groothandel die op verschillende onderdelen ondernemers, die dat willen, helpt. Inmiddels zijn er programma’s op het gebied van duurzame energie, bezorging en bestellen , en tal van oplossingen in de keuken, of omzetkansen voor de bedrijven die geen keuken hebben. En nu dus hulp bij de WOZ-waarde

Alle pandeigenaren of -huurders ontvangen begin van het jaar een WOZ-beschikking. De WOZ-waarde wordt als grondslag gebruikt voor veel verschillende belastingen, waaronder de onroerendzaakbelasting (OZB), vermogensbelasting en inkomstenbelasting. Wanneer de waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers dus – onnodig - te veel aan belasting,vinden Sligro en Previcus. Helemaal nu is aangekondigd dat de gemeentelijke belastingen voor 2021 flink gaan stijgen.

Gemiddelde besparing €358,-

Daarom wil Sligro juist nu ondernemers helpen met he besparen van de kosten. Badr el Fdil, Solutions Manager bij Sligro: “Het laten herzien van de WOZ-waarde bespaart al snel meer dan €350,- per jaar. Met Previcus als partner bieden wij onze klanten de mogelijkheid om op ‘no cure, no pay’-basis de WOZ-waarde te controleren en te verlagen. Het enige wat men hiervoor hoeft te doen is zich aanmelden, Previcus tekent vervolgens namens de klant het bezwaar aan. Is verlagen niet mogelijk, dan kost het niets.” Alleen als het bezwaar gegrond wordt verklaard, vindt betaling plaats. Pandeigenaren en -huurders betalen in dat geval 20% van de netto-besparing.

80% is succesvol

Er zijn veel redenen te bedenken waarom de WOZ-waarde van een pand of woning niet klopt met wat door de gemeente is vastgesteld, denk aan onvoldoende recent uitgevoerde taxaties of foutieve vergelijkingsobjecten. Voor een deel is dat te verklaren omdat de waardebepaling een computergestuurd proces is. Omdat de WOZ-waarde de grondslag is voor meer belastingen is van belang dat de WOZ-waarde niet onnodig hoog is. Previcus is een van de grootste gespecialiseerde bureaus die bezwaren indient namens pandeigenaren. In ruim 80% van de ingediende bezwaren krijgen zij gelijk. Opdrachtgevers zijn keten zoals Burger King, Rituals, Droomparken en nu dus Sligro.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan te duur

Analyse – Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan te duur geworden. Jongeren kiezen daarom vaker voor een alternatief om uit eten te gaan, zoals het laten bezorgen van een maaltijd, of zelf koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een analyse van de markt.

Lees bericht


‘Metro groothandelsactiviteiten naar Sligro’

Overname – Volgens onbevestigde berichten zou Sligro Food Group de groothandelsactiviteiten hebben overgenomen van het Belgische Metro. De Veghelse groothandel zou daarvoor een bod van 55 miljoen euro hebben neergelegd bij de Belgische curatoren.

Lees bericht


Tankshopbeurs laat weinig shopinspiratie zien

Petrol – De jaarlijks gehouden Tankstation & Carwash Vakbeurs in Houten toonde deze editie veel techniek en hardwaren, maar inspiratie voor de tankshop was er maar weinig. Slechts een handvol bedrijven lieten producten zien waar je in de tankshop wat mee kunt.

Lees bericht


ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Lees bericht

KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid