Sligro helpt ondernemers ook belasting besparen


Groothandel – Sligro is een samenwerking gestart met Previcus Vastgoed en gaat ondernemers helpen bij het verlagen van hun WOZ-waarde(n). Wanneer deze waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers teveel belasting. Ondernemers nemen deel op basis van ‘no cure, no pay’.

Het initiatief komt uit de koker van Sligro Solutions, de tak binnen de Veghelse groothandel die op verschillende onderdelen ondernemers, die dat willen, helpt. Inmiddels zijn er programma’s op het gebied van duurzame energie, bezorging en bestellen , en tal van oplossingen in de keuken, of omzetkansen voor de bedrijven die geen keuken hebben. En nu dus hulp bij de WOZ-waarde

Alle pandeigenaren of -huurders ontvangen begin van het jaar een WOZ-beschikking. De WOZ-waarde wordt als grondslag gebruikt voor veel verschillende belastingen, waaronder de onroerendzaakbelasting (OZB), vermogensbelasting en inkomstenbelasting. Wanneer de waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers dus – onnodig - te veel aan belasting,vinden Sligro en Previcus. Helemaal nu is aangekondigd dat de gemeentelijke belastingen voor 2021 flink gaan stijgen.

Gemiddelde besparing €358,-

Daarom wil Sligro juist nu ondernemers helpen met he besparen van de kosten. Badr el Fdil, Solutions Manager bij Sligro: “Het laten herzien van de WOZ-waarde bespaart al snel meer dan €350,- per jaar. Met Previcus als partner bieden wij onze klanten de mogelijkheid om op ‘no cure, no pay’-basis de WOZ-waarde te controleren en te verlagen. Het enige wat men hiervoor hoeft te doen is zich aanmelden, Previcus tekent vervolgens namens de klant het bezwaar aan. Is verlagen niet mogelijk, dan kost het niets.” Alleen als het bezwaar gegrond wordt verklaard, vindt betaling plaats. Pandeigenaren en -huurders betalen in dat geval 20% van de netto-besparing.

80% is succesvol

Er zijn veel redenen te bedenken waarom de WOZ-waarde van een pand of woning niet klopt met wat door de gemeente is vastgesteld, denk aan onvoldoende recent uitgevoerde taxaties of foutieve vergelijkingsobjecten. Voor een deel is dat te verklaren omdat de waardebepaling een computergestuurd proces is. Omdat de WOZ-waarde de grondslag is voor meer belastingen is van belang dat de WOZ-waarde niet onnodig hoog is. Previcus is een van de grootste gespecialiseerde bureaus die bezwaren indient namens pandeigenaren. In ruim 80% van de ingediende bezwaren krijgen zij gelijk. Opdrachtgevers zijn keten zoals Burger King, Rituals, Droomparken en nu dus Sligro.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid