Sligro helpt ondernemers ook belasting besparen


Groothandel – Sligro is een samenwerking gestart met Previcus Vastgoed en gaat ondernemers helpen bij het verlagen van hun WOZ-waarde(n). Wanneer deze waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers teveel belasting. Ondernemers nemen deel op basis van ‘no cure, no pay’.

Het initiatief komt uit de koker van Sligro Solutions, de tak binnen de Veghelse groothandel die op verschillende onderdelen ondernemers, die dat willen, helpt. Inmiddels zijn er programma’s op het gebied van duurzame energie, bezorging en bestellen , en tal van oplossingen in de keuken, of omzetkansen voor de bedrijven die geen keuken hebben. En nu dus hulp bij de WOZ-waarde

Alle pandeigenaren of -huurders ontvangen begin van het jaar een WOZ-beschikking. De WOZ-waarde wordt als grondslag gebruikt voor veel verschillende belastingen, waaronder de onroerendzaakbelasting (OZB), vermogensbelasting en inkomstenbelasting. Wanneer de waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers dus – onnodig - te veel aan belasting,vinden Sligro en Previcus. Helemaal nu is aangekondigd dat de gemeentelijke belastingen voor 2021 flink gaan stijgen.

Gemiddelde besparing €358,-

Daarom wil Sligro juist nu ondernemers helpen met he besparen van de kosten. Badr el Fdil, Solutions Manager bij Sligro: “Het laten herzien van de WOZ-waarde bespaart al snel meer dan €350,- per jaar. Met Previcus als partner bieden wij onze klanten de mogelijkheid om op ‘no cure, no pay’-basis de WOZ-waarde te controleren en te verlagen. Het enige wat men hiervoor hoeft te doen is zich aanmelden, Previcus tekent vervolgens namens de klant het bezwaar aan. Is verlagen niet mogelijk, dan kost het niets.” Alleen als het bezwaar gegrond wordt verklaard, vindt betaling plaats. Pandeigenaren en -huurders betalen in dat geval 20% van de netto-besparing.

80% is succesvol

Er zijn veel redenen te bedenken waarom de WOZ-waarde van een pand of woning niet klopt met wat door de gemeente is vastgesteld, denk aan onvoldoende recent uitgevoerde taxaties of foutieve vergelijkingsobjecten. Voor een deel is dat te verklaren omdat de waardebepaling een computergestuurd proces is. Omdat de WOZ-waarde de grondslag is voor meer belastingen is van belang dat de WOZ-waarde niet onnodig hoog is. Previcus is een van de grootste gespecialiseerde bureaus die bezwaren indient namens pandeigenaren. In ruim 80% van de ingediende bezwaren krijgen zij gelijk. Opdrachtgevers zijn keten zoals Burger King, Rituals, Droomparken en nu dus Sligro.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Previcus helpt Sligro-klanten met juiste WOZ-waarde

Diensten - Veel ondernemers en particulieren betalen te veel belasting, omdat de WOZ-waarde van hun pand(en) te hoog is vastgesteld. Sligro gaat daar samen met Previcus Vastgoed wat aan doen. Ondernemers die twijfelen over de juistheid van hun aanslag kunnen met de adviesdienst samen optrekken en bezwaar aan tekenen.

Lees bericht


TheFork lanceert eerste podcastreeks: FoodForkast

Podcast - Reserveringssite TheFork lanceert vandaag haar eerste podcastreeks: FoodForkast. The Fork is met de podcast gestart om in deze uitdagende tijd zowel gasten als restaurateurs te inspireren met actuele onderwerpen uit de restaurantindustrie en een blik te werpen op toekomstige ontwikkelingen.

Lees bericht

NOWJOBS en Nostradamus ICT sluiten strategisch partnership

Samenwerking - Online bemiddelingsplatform NOWJOBS gaat samenwerken met Nostradamus, ontwikkelaar van software voor prognoses, planning en urenregistratie in de horeca. Dankzij deze samenwerking krijgen (middelgrote tot grote) horecaondernemingen direct online toegang tot de talentpool met bijverdieners van NOWJOBS, zonder verdere tussenstappen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid