Sligro houdt omzetverlies redelijk beperkt


Groothandel – Hoewel groothandel Sligro in het vierde kwartaal een omzet boekte van 456 miljoen euro, tegenover 655 miljoen vorig jaar, viel deze terugval als gevolg van de horecasluiting de financiële markten mee. Het aandeel won zelfs een beetje in waarde, omdat rekening werd gehouden met een iets lagere omzet. De totale omzet van Sligro over 2020 bedroeg ruim 1,9 miljard euro, een afname van 18,7% ten opzichte van de bijna €2,4 miljard omzet in 2019.

De groothandel uit Veghel wist vooral door de zelfbediening de omzetschade beperkt te houden. De creatieve oplossingen die de horecabedrijven bedachten in afhalen en bezorgen, zorgden er voor dat Sligro de omzet toch redelijk overeind wist te houden. Ook de kerspakketten deden het goed. In een reactie aan de Volkskrant liet financieel directeur Rob van der Sluijs van Sligro weten, dat je als bedrijf in deze tijden al blij bent dat het omzetverlies 30 procent is.

De omzet van Sligro heeft het meest te lijden van de bezorging bij de grotere restaurants en in de catering van bedrijven. Deels wordt dat opgevangen door de stijging bij de zelfbeding door de horecabedrijven die actief zijn in afhalen en bezorgen. Bij de eerste lockdown was het consumenten nog toegestaan boodschappen te doen bij deze zb-locaties. Maar bij de tweede - strengere - lockdown in het vierde kwartaal werd het alternatief van de groothandel voor de overvolle supermarkten de consument ontzegd.

Later deze maand komt Sligro met de volledige jaarcijfers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vertrouwen in overheid bij restaurants daalt verder

Onderzoek -  Het vertrouwen in de overheid is eind vorig jaar gedaald van 77% in maart naar 53% in november. Dat blijkt uit periodiek onderzoek via de Foodservice Denktank van Marketing4Results in samenwerking met Sligro. In dezelfde periode nam ook het verwachte omzetverlies van de restaurants verder toe, als gevolg van de coronamaatregelen.

Lees bericht


Groothandels herkennen zich totaal niet in beeld veiligheidscoördinator Bruls

Groothandels – De levensmiddelengroothandels hebben met verbazing kennisgenomen van het beeld dat veiligheidscoördinator Hubert Bruls, namens de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad,  heeft geschetst van de extreme drukte bij de groothandelslocaties door winkelende consumenten. Zij herkennen zich totaal niet in zijn oproep aan minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om in te grijpen.

Lees bericht

‘De helft van restaurants houdt sowieso deuren gesloten met kerst’

Onderzoek - 40% van de restaurants is volledig gesloten met kerst en biedt ook geen afhalen of bezorging aan. Als het kabinet zou besluiten dat restaurants de deuren zouden mogen openen voor gasten in de zaak (bijvoorbeeld maximaal 30 gasten), dan zou meer dan de helft geen gasten toelaten (een deel hiervan is wel open voor afhalen of bezorging). Deze conclusies komen...

Lees bericht

Sligro wil meer zijn dan groothandel alleen

Interview - De rol van de groothandel binnen foodservice wordt vaak gebagatelliseerd. Onterecht, want in de keten kan de groothandel wel degelijk een rol van toegevoegde waarde spelen. Alleen moet die rol wellicht duidelijker worden gemaakt. Sligro zet op dat terrein nu stappen. Onder leiding van ex-Unilever- en Coca-Cola-manager Hanna Polman is de groothandel in Veghel op een aantal terreinen...

Lees bericht


Sligro ziet omzet autonoom met bijna 10 procent dalen

Groothandel - Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal de omzet op een autonome basis met 9,5 procent zien afnemen. Toch is het bedrijf redelijk positief gestemd over de komende periode, omdat het minder hard wordt geraakt door de overheidsmaatregelen dan andere vergelijkbare bedrijven. Dat bleek uit een kwartaal update van de groothandel vandaag.

Lees bericht

Sligro gaat met Promotool horeca helpen met promotie

Groothandels - Sligro en PimpYours slaan de handen ineen om horecaondernemers te ontzorgen op het gebied van professionele promotie voor hun zaak. De Promotool richt zich primair op het fastservicesegment maar is breder inzetbaar. De producten in de tool biedt ondernemers een kans om meer gasten naar hun zaak te trekken, de bezoekfrequentie te verhogen en de gemiddelde besteding te...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid