Sligro kiest als eerste groothandel voor Beter Leven kip


Groothandel - In 2023 geeft Sligro als eerste groothandel al zijn onbewerkte kip ten minste één Beter Leven-ster. Dat meldt Wakker Dier. De kippen hebben meer leefruimte en een overdekte buitenuitloop.

Anne Hilhorst van Wakker Dier vindt ‘het geweldig dat Sligro het goede voorbeeld geeft aan zijn concurrenten’.  De één Beter Leven-ster kippen krijgen straks naast de overdekte buitenloop ongeveer veertig procent meer ruimte. Bovendien groeien de kippen met een Beter Leven keurmerk minder snel waardoor, volgens Wakker Dier, de kippen gezonder blijven en minder antibiotica nodig hebben.

Plofkippen

Volgens Wakker Dier hebben de groothandels Makro, Hanos en Bidfood nog geen plannen om af te stappen van het aanbieden van vlees van zogenaamde plofkippen. Wakker Dier wil dat alle groothandels stoppen met de verkoop van het vlees van de plofkip, die sneller groeit en minder leefruimte heeft. Wakker Dier voert al jaren campagne tegen deze leefomstandigheden van deze kippen.

Kipster

De Beter Leven-ster voor kippen en vlees in het algemeen rukt overigens steeds verder op in de out-of-homemarkt en bij de foodservicebedrijven. Cafetariaformule Smullers met locaties op de Nederlandse stations schakelde onlang volledig over op het gebruik van vleessnacks met een Beter Leven-keurmerk en ook andere partijen zoals cateraars en formulehuizen zijn actief met het duurzame vleesalternatieven, zoals Kipster

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Vakbeurzen – De Horecava als beurs mag dan op het geplande moment niet doorgaan, de Horecava Innovation Award wel. Een jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

Lees bericht
Geniet & Geef-actie levert ruim halve ton op voor KiKa

Actie - De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, heeft meer dan een halve ton opgeleverd. De gerealiseerde €50.171 komt volledig ten goede komt aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en is bestemd voor vernieuwend onderzoek en verschillende activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Lees bericht‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid