Sligro komt met flexibele personeelsoplossing zonder werkgeversrisico


Groothandel - Sligro en One People Services slaan de handen ineen om klanten te helpen met hun personeelsuitdagingen. Via Sligro kun je vanaf nu het werkgeverschap uitbesteden bij One People Services. Handig voor ondernemers die behoefte hebben aan extra personeel, maar gezien de huidige tijd het liefst op flexibele basis.

Met deze oplossing is alles geregeld voor de medewerker, zonder dat de ondernemer risico loopt. “Personeelszaken is voor veel ondernemers een complex vraagstuk. Zeker in de huidige tijd zijn horecaondernemers op zoek naar manieren om slim met hun personeel om te gaan, het liefst op flexibele basis en met zo min mogelijk risico”, vertelt Loes Scheijven, Solutions Manager bij Sligro. “One People Services neemt deze zorgen uit handen en is vanaf dag één verantwoordelijk voor de werknemer, ook bij bijvoorbeeld ziekte of verzuim. De klant betaalt alleen voor de gewerkte uren.”

Oplossing

Personeel is en blijft voor veel ondernemers een complex vakgebied omdat wet- en regelgeving zich constant ontwikkelt. Bovendien is elke situatie verschillend. In de horeca is en blijft echter wel een sterke behoefte aan flexibel personeel. Daarom heeft Sligro samen met One gekeken naar mogelijkheden die goed zijn voor beide partijen; werkgever én werknemer. Nieuw personeel krijgt een contract dat loopt via One, maar ze verdienen hetzelfde als werknemers in eigen dienst, hebben recht op een pensioenregeling en worden gewoon doorbetaald tijdens ziekte. Werkgevers zijn verzekerd van personeel op momenten dat ze die nodig hebben, maar schalen dit ook net zo eenvoudig weer af zonder bijkomende kosten.

Uitbesteding geeft tijdsbesparing

Voor veel ondernemers lijkt het een grote stap om het werkgeverschap uit te besteden aan een externe partij, onder andere vanwege de kosten. “Onderaan de streep levert het uitbesteden van personeelszaken vaak juist iets op.”, legt Pieter Polman, Marketing Manager bij One, uit. “Het is een misverstand dat het zelf in dienst nemen goedkoper is. Hierbij worden vaak belangrijke factoren buiten beschouwing gelaten zoals de kosten van het bijhouden van loonadministratie, accountantskosten voor loonstroken en risico bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.”

Ondernemers helpen

Sligro is bezig met het invullen van een partnerrol voor klanten en heeft daarvoor de afgelopen periode diverse ‘oplossingen’ opgezet.  Deze ‘solutions’ zitten op het gebied van bezorgen energie en assortimentsuitbreidingen. “Oplossingen bedenken voor complexe vraagstukken zoals personeelszaken hoort daar zeker bij”, aldus Scheijven. “Zo willen we onze klanten een nog completer pakket aanbieden en zorgen dat zij als foodprofessional succesvol kunnen opereren.”

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Previcus helpt Sligro-klanten met juiste WOZ-waarde

Diensten - Veel ondernemers en particulieren betalen te veel belasting, omdat de WOZ-waarde van hun pand(en) te hoog is vastgesteld. Sligro gaat daar samen met Previcus Vastgoed wat aan doen. Ondernemers die twijfelen over de juistheid van hun aanslag kunnen met de adviesdienst samen optrekken en bezwaar aan tekenen.

Lees bericht


Sligro helpt ondernemers ook belasting besparen

Groothandel – Sligro is een samenwerking gestart met Previcus Vastgoed en gaat ondernemers helpen bij het verlagen van hun WOZ-waarde(n). Wanneer deze waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers teveel belasting. Ondernemers nemen deel op basis van ‘no cure, no pay’.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid