Sligro lanceert foodconcept Kleinste Keuken


Groothandel – Sligro en Bouter Grootkeuken hebben gezamenlijk een oplossing gevonden voor ondernemers die hun omzet voornamelijk uit (fris)drank halen. Juist om die horecabedrijven minder afhankelijk te maken van de drankomzet is het foodconcept de Kleine Keuken ontwikkeld.

Het concept de Kleinste Keuken is niet alleen eenvoudig, maar vraagt ook geen grote investeringen. En daarom kan het, volgens Sligro, een oplossing zijn voor ondernemers die nu nadenken over de toekomst van hun bedrijf en op zoek zijn naar extra omzetkansen.

Additionele omzet

Sligro en keukenspecialist Bouter hebben voor het foodconcept gezamenlijk 30 recepturen ontwikkeld en getest die met de high speed oven Merrychef zijn te bereiden en in te zetten voor gasten. Additionele omzet dus in veel gevallen, omdat veel zogenaamde ‘natte horecazaken’nog nauwelijks food verkopen. Volgens Sligro zijn er vooral veel bars en cafés die nu nog grotendeel de omzet halen uit (fris)drank. Het uitbreiden van het assortiment met food zou er bij die bedrijven voor zorgen dat gasten niet alleen langer blijven zitten, maar dat ook met de foodomzet de totale omzet wordt vergroot. In de praktijk gebeurt dat nog (te) weinig. “We merken dat veel ondernemers de drempel om (meer) food aan te bieden nog hoog vinden. Ze hebben vaak niet genoeg ruimte voor een keuken, missen de kennis of hebben gewoonweg niet genoeg handjes om gerechten te bereiden. De Kleinste Keuken biedt in dit geval uitkomst”, vertelt Manon Selier, Solutions Manager bij Sligro. “Zelfs – of juist – als je denkt ‘koken is niet mijn ding’ is de Kleinste Keuken de perfecte oplossing. Iedereen kan snel, heerlijke gerechten op tafel zetten die passen bij jouw zaak en doelgroep. Gast blij, jij blij”, aldus Selier.

Geen extra personeel

De Merry Chef en de ontwikkelde recepturen voor de 30 gerechten zorgen voor een constante kwaliteit, snelheid en gebruiksgemak. Carlo Wagemaker, directeur van Bouter: “De compacte high speed oven stelt je als ondernemer in staat om een diversiteit aan gerechten te bereiden waar je normaal een frituur, oven én grill voor nodig hebt. Door de combinatie van verschillende hittetechnologieën is de bereidingstijd tot 15 keer sneller dan met traditionele apparatuur. Én dankzij de voorgeprogrammeerde programma’s is de bereiding van alle recepten simpel. Je hoeft er dus geen extra personeel voor aan te nemen.” Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting in Venray beaamt dat: “Nadat ik de Merrychef had aangeschaft, ben ik meer food en meer drank gaan verkopen. Mijn maandomzet steeg binnen no time met €5.000. Ik had de investering in 5 maanden terugverdiend”. Hoewel de recepturen zijn uitgedacht voor de Merrychef, zijn ze ook met eigen apparatuur te bereiden.

Sligro Solutions

Sligro heeft gedurende 2020 tal van oplossingen bedacht en ontwikkeld. Eerder ontwikkelde Sligro Solutions onder meer De Slimme Keuken, de Promotool, Mr. Butler en werkte het aan een samenwerking voor energiebesparing voor ondernemers samen met Eneco. Ook de Kleinste Keuken maakt onderdeel uit deze initiatieven om ondernemers te helpen slimmer en efficiënter hun bedrijfsvoering te organiseren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro wil meer zijn dan groothandel alleen

Interview - De rol van de groothandel binnen foodservice wordt vaak gebagatelliseerd. Onterecht, want in de keten kan de groothandel wel degelijk een rol van toegevoegde waarde spelen. Alleen moet die rol wellicht duidelijker worden gemaakt. Sligro zet op dat terrein nu stappen. Onder leiding van ex-Unilever- en Coca-Cola-manager Hanna Polman is de groothandel in Veghel op een aantal terreinen...

Lees bericht


Sligro gaat met Promotool horeca helpen met promotie

Groothandels - Sligro en PimpYours slaan de handen ineen om horecaondernemers te ontzorgen op het gebied van professionele promotie voor hun zaak. De Promotool richt zich primair op het fastservicesegment maar is breder inzetbaar. De producten in de tool biedt ondernemers een kans om meer gasten naar hun zaak te trekken, de bezoekfrequentie te verhogen en de gemiddelde besteding te...

Lees bericht

Sligro en Eneco gaan horeca energiekosten helpen besparen

Groothandel - Sligro en Eneco hebben elkaar gevonden en gaan samen horecaondernemers helpen met het besparen van energiekosten. Horecaondernemers kunnen met Energie & Gas Contracten profiteren van de beste prijsgarantie van Eneco en ontvangen tevens 100% groene stroom. Daarnaast krijgen de deelnemende bedrijven een EnergieCoach als persoonlijke adviseur en slimme tool om extra besparingen te realiseren en verder te verduurzamen.

Lees bericht

Slimme Keuken van Sligro helpt chefs en zorgt voor meer marge

Groothandel - Sligro lanceert een nieuw, culinair concept: Slimme Keuken. Het concept helpt restaurants om meer marge te realiseren in minder tijd, zonder in te leveren op culinaire kwaliteit. Slimme Keuken helpt ook de chefs om hun gasten een gevarieerd menu aan te kunnen bieden met controle over de kosten.

Lees bericht


Sligro start nieuw bezorgplatform Mr. Butler

Bezorgplatform – Groothandel Sligro komt in samenwerking met InVenlo in augustus met een nieuw bezorgplatform: Mr. Butler. Het platform dat als pilot in Den Bosch en Nijmegen van start gaat, moet de maaltijdbezorging voor het restauratieve segment rendabel en werkbaar te maken.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid