Sligro terug op omzetniveau van voor corona


Sligro terug op omzet van voor coronamaatregelen

Groothandel – Sligro wist in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet naar een niveau te brengen van voor de coronamaatregelen. Weliswaar viel de omzet in catering nog wat tegen, maar daar tegenover stond een verdere groei in bezorging aan bedrijven.

De groothandel uit Veghel zag week na week herstel. Dat herstel was met name te zien in de bezorging aan bedrijven en instellingen, maar ook in de horeca, die als gevolg van het wegvallen van de coronamaatregelen de deuren vanaf half februari weer mochten openen. Alleen in het begin van het jaar waren er in België en Nederland nog beperkende regels. Als gevolg van de oproep van het kabinet om toch vooral thuis te werken als dat mogelijk was, viel catering qua omzet uit de toon.

Omzet trekt verder aan

Sligro boekte over de eerste drie maanden een omzet van 468 miljoen euro, een toename van bijna 43 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In die periode vorig jaar lag de omzet toen op 328 miljoen euro. Zodra het herstel in de zorg en catering verder aantrekt, trekt ook de totaal omzet van Sligro verder aan. Dat zal nog enkele maanden op zich laten wachten, zo verwacht de groothandel.

Zorg om de ontwikkelingen in Oekraïne is er wel bij ligro. Net als over de stijging van de grondstoffen. De groothandel moet die kostn voor een deel door te berekenen, net als de stijging in brandstofkosten.

Smeding

Dan was er nog een punt van vorig jaar met verspartner Smeding. Nadat Sligro in 2021 de samenwerkingsvorm met Smeding wilde wijzigen, heeft de familie Smeding aangegeven het minderheidsbelang van Sligro te willen overnemen. Sligro zegt daarover in een toelichting: “Wij hebben daarover met hen overeenstemming bereikt en de transactie is in het eerste kwartaal van 2022 afgerond. Dat leidde bij Sligro Food Group tot een eenmalige boekwinst van €16 miljoen. De samenwerking tussen onze beide bedrijven zal door deze transactie niet veranderen”.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht


Vakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht


Visie CIRFOOD gaat uit van gezonde voeding voor iedereen

Catering - Sinds CIRFOOD in 2016 de Nederlandse markt betrad, zijn de medewerkers op steeds meer locaties eerlijke, duurzame en verse gerechten gaan bereiden. Hierbij houden ze vast aan de bedrijfsvisie dat iedereen recht heeft op goede voeding. De cateraar heeft al een groot marktaandeel in het (hoger) onderwijs en krijgt ook in het B&I-segment steeds meer voet aan de...

Lees bericht

Diageo lanceert nieuw B2B-kennisplatform DIAGEO One

Platform - Diageo introduceert DIAGEO One, een B2B-ondersteuningsplatform, waar eigenaren van slijterijen en horeca 24 uur per dag terecht kunnen voor onder meer exclusieve trainingsvideo's, recepten, social media materiaal, speciale aanbiedingen, trends updates. Ook het bestellen van Diageo producten via hun reguliere groothandel kan met DIAGO One.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid