Sligro verwacht pas tweede helft 2021 herstel


Groothandel - Een herstel naar de omzetniveaus van voor de corona-uitbraak verwacht Sligro niet eerder dan in de tweede helft van 2021. Eerder noemde de groothandel de situatie rondom alle coronamaatregelen 'uitdagend'.

De groothandel laat dit vandaag weten bij het bericht dat het bedrijf over 2020 geen dividend uitkeert en aanvullende financieringsafspraken heeft gemaakt met de huisbank en USPP financiers. Die afspraken bieden Sligro Food Group meer ruimte dan de oorspronkelijke afspraken. Daarnaast is er voldoende liquiditeitsruimte gecreëerd om de operationele gang van zaken te ondersteunen en er voor te zorgen dat Sligro in het najaar aan de aflossingsverplichtingen kan voldoen.

Tevens geven de nieuwe afspraken Sligro de ruimte om in het tweede halfjaar een aangepaste financieringsstructuur voor de middellange en lange termijn op te zetten, passend bij de komende herstelfase en ondersteunend bij het realiseren van de ambities. Herstel naar normale omzetniveaus van voor de corona-uitbraak veracht de groothandel niet eerder dan in de tweede helft volgend jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ook horeca sportkantines moet voldoen aan nieuwe coronaregels

Sportkantines – Clubhuizen en sportkantines van sportverenigingen zijn net als de normale horeca gehouden aan de nieuwe coronamaatregelen die gisteren zijn ingegaan. Dat is bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Sportverenigingen zijn daarvan meestal niet op de hoogte en hanteren de nieuwe regels ook niet.

Lees berichtDick Slootweg en Dries Bögels bij BBB Horeca Summit

akbeurzen - Managing Director Bidfood Dick Slootweg en Dries Bögels, COO Sligro Food Group, nemen deel aan de BBB Horeca Summit. In het panelgesprek ‘Groothandel & Corona’ geven zij antwoord op de vragen van horecaondernemers. Dat heeft de organisatie van de BBB Horeca Summit laten weten.

Lees bericht


‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht

‘Geen 30 gasten per gebouw, maar per ruimte’

Coronamaatregelen - Voor horecagelegenheden met meerdere ruimtes onder één dak is er goed nieuws. Elke zelfstandige horecaruimte mag volgens het nieuwe landelijke model van de noodverordening vanaf 1 juni gebruikt worden om 30 gasten te ontvangen mits voldaan wordt aan alle geldende coronaregels, zoals de 1,5 meter maatregel.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid