Smokey Goodness van Jord Althuizen kookboek van het Jaar


Verkiezing – Het BBQ-boek Smokey Goodness van Jord Althuizen is verkozen tot Kookboek van het Jaar.  Volgens de jury is het ‘een lekker vet boek met ruige recepten en een persoonlijk verhaal en is het BBQ-thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd.’ De verkiezing van het Kookboek van het Jaar maakt onderdeel uit van Kookboeken7daagse, die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden. De Stichting CPNB organiseert de Kookboeken7daagse voor alle boekhandels en bibliotheken. De week wordt altijd georganiseerd vlak voor de cadeau-periode. Volgens de jury heeft Althuizen zich echt verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht hij die in het boek  van alle kanten. De auteur toont vak- en warenkennis. ‘Het boek staat als een huis en de passie spat er vanaf. Het is een krachtig, stoer boek, helemaal van deze tijd. Een tijd waarin we meer willen dan diepvriessaté en -hamburgers van de BBQ.’ Bron: @FoodClicks Verkiezing – Het BBQ-boek Smokey Goodness van Jord Althuizen is verkozen tot Kookboek van het Jaar.  Volgens de jury is het ‘een lekker vet boek met ruige recepten en een persoonlijk verhaal en is het BBQ-thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd.’ De verkiezing van het Kookboek van het Jaar maakt onderdeel uit van Kookboeken7daagse, die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden. De Stichting CPNB organiseert de Kookboeken7daagse voor alle boekhandels en bibliotheken. De week wordt altijd georganiseerd vlak voor de cadeau-periode. Volgens de jury heeft Althuizen zich echt verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht hij die in het boek  van alle kanten. De auteur toont vak- en warenkennis. ‘Het boek staat als een huis en de passie spat er vanaf. Het is een krachtig, stoer boek, helemaal van deze tijd. Een tijd waarin we meer willen dan diepvriessaté en -hamburgers van de BBQ.’ Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecaondernemers in geweer tegen coronabeleid kabinet

Actie – Horecaondernemers Jord Althuizen van Smokey Goodness en The Rough Kitchen & Crave Concepts en Mark Haagen van evenementenlocatie Kameryck in het Groene Hart hebben als ludieke actie een persconferentie geënsceneerd, waarin het kabinet wordt opgeroepen te stoppen met het demoniseren van de horeca. Zij vinden de genomen maatregelen disproportioneel.

Lees bericht


Nederlander gaat bewuster om met BBQ

Onderzoek - BBQ’en blijft in Nederland populair. Net als in voorgaande jaren maken negen op de tien Nederlanders jaarlijks minimaal één BBQ mee. En de meesten van hen doen dat  nog veel vaker. Bewuster BBQ’en is de trend, ook met minder verschillende dranken erbij. Kwaliteit haalt kwantiteit in. Dat schrijft Trendbox naar aanleiding van het derde Nationale BBQ...

Lees bericht

‘Bubbeltjeswater uit de thuiskraan en gin tonic als snack’

Event – Een thuiskraan van het merk Grohe die licht en wat zwaarder bruisend water geeft, een frozen gin tonic-bolletje dat gegeten kan worden als koude snack en een gin-water die je als verkoelende verstuiver kunt gebruiken van Hermit. Verder aanbieders gespecialiseerd in ambachtelijk bereide vleesjus, azijn, hagelspasta en pindakaas. De Culiperslunch in de Kookfabriek in Amsterdam bood vandaag weer veel...

Lees bericht

Restaurant Black Smoke opent in Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck

Horeca - In de voormalige Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen opent in november het barbecuerestaurant Black Smoke. De oude bierbrouwerij wordt verbouwd tot een walhalla voor liefhebbers van lekker eten en drinken in een hippe omgeving. Na een kaaswinkel, bakkerij, chocolatier, uitgeverij, slagerij en restaurant, opent op 4 november Black Smoke de deuren. Kasper Stuart, de man achter Smokey Jo’s...

Lees bericht


Jumbo’s EHB-BBQ Team verrast barbecuers in het park

Actie - Op de eerste tropische dag stuurde Jumbo een heus ‘Eerste Hulp Bij BBQ Team’ op pad om barbecuers  in het Rotterdamse Vroesenpark een handje te helpen.  Uitgerust met verschillende soorten vlees, sauzen en servetten zorgden de mannen van het team er voor dat het de barbecuers aan niets ontbrak. Er werden door het team tips gegeven over hoe...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid