Smulgids zet beste frietzaken van Nederland op de kaart


Fastservice - Afgelopen maandag 30 september werd in Hotel Van der Valk in Houten, tijdens de jaarbijeenkomst van ProFri, de eerste editie van de Smulgids uitgereikt. In deze ‘Michelingids’ van Nederlandse frituurzaken staan de cafetaria’s genoemd die 'de moeite waard zijn om voor om te rijden'. De gids vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van deze Nationale Smulgids, vond tevens de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore, waarmee consumenten frituurspeciaalzaken kunnen beoordelen. ProFri De Nationale Smulgids is een initiatief van vakvereniging ProFri en in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum gerealiseerd. De frituursector wilde al langer een lijst met goede Nederlandse frituurzaken. De initiatieven die er op dat terrein waren, zoals De Cafetaria Top 100 en de AD friettest, waren in de ogen van de meeste frituurders of te commercieel of waren te willekeurig in hun motivatie. Vandaar de wens om te komen tot een objectieve lijst van bedrijven zonder rangorde. Keurmerken In de eerste editie van de Nationale Smulgids staan de gegevens van enkele tientallen cafetaria’s, snackbars uit alle provincies in Nederland. Het gaat om frituurspeciaalzaken die beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd (teken van goedvakmanschap, red.) en ‘Met Goud Bekroond’ (een keurmerk dat door keurmeesters wordt gegeven op basis van beoordeelde ambachtelijke frituurspecialiteiten, red.). Smulscore Vooralsnog vormen die twee keumerken de basis voor de geselecteerde bedrijven. In de toekomst gaan ook consumenten bedrijven aandragen via de Smulscore, een online mogelijkheid voor klanten om de waardering of kritiekpunten neer te leggen. Bovendien wordt gewerkt aan een Wildcard-classificatie voor onderscheidende bedrijven die niet beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond. Bron: @FoodClicks Fastservice - Afgelopen maandag 30 september werd in Hotel Van der Valk in Houten, tijdens de jaarbijeenkomst van ProFri, de eerste editie van de Smulgids uitgereikt. In deze ‘Michelingids’ van Nederlandse frituurzaken staan de cafetaria’s genoemd die 'de moeite waard zijn om voor om te rijden'. De gids vormt de opmaat tot een sterrengids voor cafetaria’s, snackbars en frituren in ons land. Tegelijk met de verschijning van deze Nationale Smulgids, vond tevens de aftrap plaats van de online ratingstool Smulscore, waarmee consumenten frituurspeciaalzaken kunnen beoordelen. ProFri De Nationale Smulgids is een initiatief van vakvereniging ProFri en in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum gerealiseerd. De frituursector wilde al langer een lijst met goede Nederlandse frituurzaken. De initiatieven die er op dat terrein waren, zoals De Cafetaria Top 100 en de AD friettest, waren in de ogen van de meeste frituurders of te commercieel of waren te willekeurig in hun motivatie. Vandaar de wens om te komen tot een objectieve lijst van bedrijven zonder rangorde. Keurmerken In de eerste editie van de Nationale Smulgids staan de gegevens van enkele tientallen cafetaria’s, snackbars uit alle provincies in Nederland. Het gaat om frituurspeciaalzaken die beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd (teken van goedvakmanschap, red.) en ‘Met Goud Bekroond’ (een keurmerk dat door keurmeesters wordt gegeven op basis van beoordeelde ambachtelijke frituurspecialiteiten, red.). Smulscore Vooralsnog vormen die twee keumerken de basis voor de geselecteerde bedrijven. In de toekomst gaan ook consumenten bedrijven aandragen via de Smulscore, een online mogelijkheid voor klanten om de waardering of kritiekpunten neer te leggen. Bovendien wordt gewerkt aan een Wildcard-classificatie voor onderscheidende bedrijven die niet beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Lees bericht


ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht

ProFri luidt noodklok over hoge energierekening frituurders

Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.

Lees bericht



Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht

Nederlands Frituurcentrum zoekt mystery guests

Cafetaria - Voor de Nationale Smulgids en de keurmerken voor professionele frituurders is het Nederlands Frituurcentrum op zoek naar extra mystery guests. Wie werkzaam is in of bekend is met de frituurbranche – en dol is op gefrituurde lekkernijen en specialiteiten – wordt aangemoedigd zich te melden.

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid