Smullers krijgt als eerste foodserviceformule het Beter Leven keurmerk


Op de foto: Femke Woudstra, Directeur Stationsmanagement & Exploitatie bij NS Stations en Marijke de Jong, Programmamanager Dierenbescherming, die het certificaat overhandigt aan Allan Henrich, CEO Lagardère Nederland

Formulenieuws - Smullers heeft als eerste foodserviceformule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik  gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Het keurmerk werd vandaag overhandigd bij de opening van de nieuwe Smullers-locatie in Eindhoven.

Smullers wil met deze stap de foodservice industrie laten zien dat het mogelijk is om op verantwoorde wijze een fastfoodconcept te exploiteren. Allan Henrich, CEO van Lagardère Nederland en eigenaar van Smullers: “Wij vinden het van belang om dierenwelzijn en duurzaamheidsdoelstellingen onderdeel te laten zijn van onze  bedrijfsvoering. Daarom zijn we er ook trots op dat onze vleessnacks het Beter Leven keurmerk mogen dragen. Steeds meer consumenten vragen om duidelijkheid over dierenwelzijn bij hun aankopen. Dit keurmerk draagt daar aan bij. Met deze stap zijn we dan ook voorloper in de markt van fastfood en we hopen dat er nog vele partijen volgen.”

Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement en Exploitatie NS Stations: “Deze certificering is een mooie prestatie van Smullers en levert een goede bijdrage aan het optimaliseren van hun aanbod. Ook bij andere winkels op het station zien we een continue doorontwikkeling van het assortiment, zodat de reizigers aangenaam verrast worden tijdens hun verblijf op of hun bezoek aan het station.” Ook Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming, is blij dat Smullers het voortouw neemt: “Tijdens de coronacrisis wordt pijnlijk duidelijk dat het gebruik van diervriendelijkere producten in de foodservice nog veel terrein te winnen heeft, omdat de beschikbaarheid daar nog te wensen over laat.”

Smullers maakt sinds twee jaar onderdeel uit van Lagardère Travel Retail en telt 27 filialen verspreid over de treinstations door heel Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKFC-kip bitterballen nu ook te koop in supermarkt

Formulenieuws – Voor het eerst brengt KFC een product uit de restaurant naar de supermarkt. Voortaan zijn de oer-Hollandse kip bitterballen van de fastfoodketen te vinden in het diepvriesvak van Albert Heijn. Het gaat om twee varianten: de Crunchy Kip Bitterballen en de Spicy Kip Zinger Bitterballen, beide voorzien van de 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Lees bericht


NS-formule Julia’s start vanaf 1 maart met thuisbezorging

Formulenieuws - Vanaf 1 maart starten de stationswinkels van Julia’s met bezorgen aan huis. Reizigers kunnen hierdoor niet alleen onderweg genieten van hun Italiaanse pasta of broodjes, maar ook thuis of op kantoor. NS werkt hiervoor samen met Thuisbezorgd.nl. Op deze bestelsite is ook te zien in welke gebieden de service geldt.

Lees berichtHMSHost buigt zich over toekomst Treck en Broodzaak

Formulenieuws – HMSHost gaat de toekomst van de formules Treck en Broodzaak bekijken. Volgens een reactie van de exploitant van beide formules op Retailnews is door de coronacrises het voortbestaan van de stationsformules onzeker geworden en is herziening van de formules noodzakelijk.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid