Smullers start met verkoop Van Dobben Vega Croquet


De Van Dobben Vega croquet is vanaf vandaag verkrijgbaar bij alle Smullers winkels op de NS stations

Formulenieuws – Fastfoodketen Smullers gaat nog meer inspelen op de veranderingen in eetconsumptie en introduceert in alle vestigingen de Van Dobben Vega Croquet. De snackformule met locaties op de Nederlandse treinstations en producent Van Geloven werken nauw samen om de snackliefhebber een ruim assortiment snacks zonder vlees aan te bieden.

Smullers wil graag voorop lopen in trends en was ook de eerste fastfoodformule die als snackbarketen in Nederland een Beter Leven Keurmerk heeft gekregen. De uitbreiding nu met de Van Dobben Vega croquet past in het streven van de formule van het Franse Lagardère om te blijven investeren in de veranderingen in de consumentenbehoefte. Smullers is de eerste landelijke formule die Van Dobben Vega aanbiedt. “De vraag naar snacks zonder vlees is de afgelopen jaren flink gestegen en zal blijven toenemen. Onze klanten kiezen ervoor om bewust minder vlees te eten, daarom hebben wij een breed assortiment snacks zonder vlees in ons assortiment opgenomen. De Van Dobben croquet is dé favoriet van Nederland, wij zijn trots dat wij als eerste fastfoodketen de vega variant aanbieden”, zegt Twan Vissers, Commercieel Directeur Food & Travel bij Lagardère.

Flexitariërs

Bij de vega variant van Van Dobben is het vlees vervangen door zachte blokjes soja en gerst. “Snacken zonder vlees is geen hype of een trend, het is de toekomst. Onze eetgewoonten veranderen; het aantal vleeseters daalt en het aantal flexitariërs neemt toe. Waar vegetariërs zo’n 5 procent van de Nederlandse bevolking vormen, kun je ruim een derde van de consument inmiddels bestempelen als flexitariër”, aldus Jan-Willem ter Veer, Key Account Manager Foodservice bij Van Geloven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlander legt steeds vaker groente op de barbecue

Onderzoek - Meer dan één derde (39%) van de Nederlanders geeft aan meer te barbecueën in vergelijking met voorgaande jaren. Maar in tegenstelling tot voorgaande jaren ligt er nu steeds vaker groente op de bbq. Bijna een kwart (24%) van de Nederlanders is met minder vlees gaan barbecueën, zo blijkt uit recent onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh.

Lees bericht


McDonald’s trekt zich vrijwel volledig terug uit Rusland

Fastfood – Na dertig jaar vertrekt de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's uit Rusland. Aanleiding is de oorlog in Oekraïne en de onzekere situatie over de verdere duur van die situatie. Dat is maandag bekend gemaakt. Het fastfoodbedrijf is inmiddels gestart met de verkoop de 850 Russische restaurants, waar 62.000 mensen werken.

Lees bericht

Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Lees bericht

BackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht


Vijf grootste stations gaan plastic flesjes innemen

Statiegeld - Vanaf september kunnen reizigers op de vijf grootste treinstations in Nederland hun plastic flesjes met statiegeld inleveren. Op ieder flesje zit namelijk sinds 1 juli dit jaar 15 eurocent statiegeld. De inlevermachines zijn ook geschikt voor het inzamelen van blikjes, waar vanaf 31 december 2022 statiegeld op zit.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid