Smullers start met verkoop Van Dobben Vega Croquet


De Van Dobben Vega croquet is vanaf vandaag verkrijgbaar bij alle Smullers winkels op de NS stations

Formulenieuws – Fastfoodketen Smullers gaat nog meer inspelen op de veranderingen in eetconsumptie en introduceert in alle vestigingen de Van Dobben Vega Croquet. De snackformule met locaties op de Nederlandse treinstations en producent Van Geloven werken nauw samen om de snackliefhebber een ruim assortiment snacks zonder vlees aan te bieden.

Smullers wil graag voorop lopen in trends en was ook de eerste fastfoodformule die als snackbarketen in Nederland een Beter Leven Keurmerk heeft gekregen. De uitbreiding nu met de Van Dobben Vega croquet past in het streven van de formule van het Franse Lagardère om te blijven investeren in de veranderingen in de consumentenbehoefte. Smullers is de eerste landelijke formule die Van Dobben Vega aanbiedt. “De vraag naar snacks zonder vlees is de afgelopen jaren flink gestegen en zal blijven toenemen. Onze klanten kiezen ervoor om bewust minder vlees te eten, daarom hebben wij een breed assortiment snacks zonder vlees in ons assortiment opgenomen. De Van Dobben croquet is dé favoriet van Nederland, wij zijn trots dat wij als eerste fastfoodketen de vega variant aanbieden”, zegt Twan Vissers, Commercieel Directeur Food & Travel bij Lagardère.

Flexitariërs

Bij de vega variant van Van Dobben is het vlees vervangen door zachte blokjes soja en gerst. “Snacken zonder vlees is geen hype of een trend, het is de toekomst. Onze eetgewoonten veranderen; het aantal vleeseters daalt en het aantal flexitariërs neemt toe. Waar vegetariërs zo’n 5 procent van de Nederlandse bevolking vormen, kun je ruim een derde van de consument inmiddels bestempelen als flexitariër”, aldus Jan-Willem ter Veer, Key Account Manager Foodservice bij Van Geloven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPartnership KFC, Booster en ZetaDisplay moet leiden tot versnelde groei

Formulenieuws - De samenwerking tussen KFC Nederland & België, BOOSTR Agency en ZetaDisplay bestond al sinds 2015, maar is nu officieel van start gegaan. Het succes van de afgelopen jaren staat verder samenwerking niet meer in de weg om de Digital Signage oplossing van ZetaDisplay te implementeren. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 100 KFC restaurants in beheer.

Lees bericht

Dr Oetker komt met de ‘The Good Baker Pizza’

Introductie – Dr Oetker komt met drie nieuwe pizzavarianten onder de naam The Good Baker pizza’s van Dr. Oetker, twee vegetarisch en één veganistisch. De pizza’s zijn belegd met groente, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en hebben een Nutri-Score A of B.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid