Smullers test combinatie met IJscuypje op stations


De combinatie IJscuypje met Smullers

Formulenieuws – Smullers, de fastfoodformule van Lagardère Travel Retail en IJscuypje gaan kijken wat de combinatie oplevert op de stations. In eerste instantie gaat het om twee locaties, op Amsterdam Centraal Station en Rotterdam Centraal.

De eerste combinatie is deze week op Amsterdam Centraal Station opengegaan. Volgende week woensdag opent de tweede combinatieshop in het station van Rotterdam Centraal. Op beide locaties zat aanvankelijk al een combinatie met Swirl’s, maar die waren al geruime tijd gesloten. Vandaar dat in eerste instantie voor deze twee locaties is gekozen.

Twan Vissers, directeur Food en Travel Essentials bij Lagardère Travel Retail, geeft aan dat Lagardère exclusiviteit heeft voor de exploitatie van IJscuypje op de Nederlandse stations. Onduidelijk is nog hoe de omzet van ijs zich gaat ontwikkelen het gehele jaar door. De combinatie maakt het wel gemakkelijker met de inzet van medewerkers. Die kunnen nu afhankelijk van de drukte of seizoen in het cafetaria staan, of meewerken bij de ijsverkoop.

YO!

Verkoop van ijs in de wintermaanden is altijd een uitdaging, maar Vissers verwacht dat dat de verkoop toch minder hard zal terugvallen op een station, omdat die locaties overdekt zijn. Naast Smullers en IJscuypje heeft Lagadere ook nog de formule YO!, een sushi en Asian foodconcept uit de UK. De twee locaties op Rotterdam CS en Den Haag CS gaan in september weer open.

Albert Cuyp

IJscuypje telt inmiddels zo’n 20 locaties, vrijwel allemaal in Amsterdam. De formule is gestart in 2007 toen Edwin de Koeijer met zijn eigen ijsrecept een ijssalon opende in de Amsterdamse Pijp, vlakbij de Albert Cuypmarkt. De naam IJscuypje is ook aan dit eerste winkeltje ontleend.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
NS Stations gaat met 45 AH to go’s voedsel redden

Formulenieuws - Reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station kunnen vanaf deze maand eten redden dat anders weggegooid wordt. Exploitant NS Stations van de AH to go-locaties gaat daarvoor een samenwerking aan met Too Good To Go. Via een app kunnen gebruikers een ‘Magic Box’ bestellen met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende...

Lees bericht

Kapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees berichtSmullers krijgt als eerste foodserviceformule het Beter Leven keurmerk

Formulenieuws - Smullers heeft als eerste foodserviceformule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik  gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Het keurmerk werd vandaag overhandigd bij de opening van de nieuwe Smullers-locatie in Eindhoven.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid