Snoep is er nu ook met NutriScore A


Nutri-Score A staat nog niet op de verpakking maar de twee snoepvarianten van Food2Smile voldoen wel aan de norm

Zoetwaren – Food2Smile komt met snoepjes die boordevol vezels zitten, maar geen suiker bevatten en ook nog eens vegan zijn. Hierdoor mogen de ‘Happy Sour’ en ‘Fruit-tastic’ als enige snoepjes op de Nederlandse markt de Nutri-Score A claimen én lanceert Food2Smile gelijk het allereerste suikervrije zure gummysnoepje van Nederland.

Miriam Bouwens, voedingsdeskundige en oprichtster van Food2Smile: “Na jarenlange research & development is het ons gelukt om met fors minder zoetstof en juist éxtra vezels superlekker snoep te maken. En voor zover wij weten is dit nieuwe snoep een wereldprimeur. Sinds ik in 2015 begon met Food2Smile is de roep om minder suiker en vet alleen maar toegenomen, net als vegan alternatieven. Met onze nieuwe snoepjes beantwoorden we aan die vraag en gooien het bestaande snoepschap eigenlijk gewoon om”.

Nutri-Score A

Het nieuwe snoep van Food2Smile is getest en voldoet aan de normen van Nutri-Score A. Bouwens: “Nutri-Score A staat vooralsnog niet op de verpakking. Dat doen we pas als het officieel in Nederland wordt geïmplementeerd en voor iedereen duidelijk is wat dit betekent. Tegelijk zijn we natuurlijk wel trots dat we het enige snoep in Nederland hebben  die deze score mag claimen.” Naast suikervrij is het snoep vegan, glutenvrij en gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen.

Bron: Food2Smile/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsISM 2023 naar april vanwege onrust in de zoetwarenmarkt

Beurzen - 's Werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks verschuift volgend jaar eenmalig van januari naar april. De uitdagingen en de onzekerheden binnen de internationale zoetwarenindustrie zijn dermate groot dat organisatie in samenspraak met fabrikanten en belangenpartijen heeft besloten de beurs drie maanden uit te stellen. De beurs is volgend jaar ook een dag korter.

Lees bericht


DSEA neemt taken over van zoetwarenorganisatie VBZ

Samenwerking - VBZ, de brancheorganisatie voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten en de Dutch Sweets Export Association (DSEA) hebben een 5 jarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. DSEA neemt alle exportactiviteiten van VBZ voor koek, snoep en chocolade over met ingang van 1  januari 2022.

Lees bericht‘Pepernoten het meest gemist na de feestdagen’

Analyse - Dit jaar viert 50% van de Nederlanders Sinterklaas. Dat zijn iets meer dan 8 miljoen huishoudens. Van de zoetigheden die met het kinderfeest worden gegeten zijn de pepernoot en de chocoladeletter zijn het meest populair. De pepernoten worden ook het meest gemist na de feestdagen.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid