Sodexo en Deli XL verlengen samenwerking; nieuwe stappen in supply chain


Groothandels - Sodexo Nederland en Deli XL hebben maandag een overeenkomst getekend waarin de samenwerking verder wordt verlengd. Het verder verduurzamen en flexibiliseren van de supply chain zijn voor de samenwerkende partijen belangrijke punten op de agenda. De bedrijfscateraar en horecagroothandel werken al sinds 1972 samen. “Het doet ons deugd de samenwerking te continueren”, zegt Pieter Scheerlinck, director supply chain management Benelux van Sodexo. “Na grondig onderzoek binnen de supply chain is Bidvest Deli XL wederom de partner gebleken die we nodig hebben om onze strategie uit te voeren.” De breedte en diepte van het assortiment en de zeer goede operationele performance hebben ertoe geleid dat Sodexo opnieuw Deli XL verkiest boven andere aanbieders. “Deli XL heeft transparantie hoog in het vaandel waar het gaat om samenwerken met haar klanten. Voor ons is dat een belangrijke basis voor het vertrouwen dat we hebben in deze partij”, aldus Scheerlinck. Beweging Ook de horecagroothandel is blij dat de samenwerking wordt gecontinueerd. “De foodservicemarkt is sterk in beweging”, zegt Lucas Roskam, directeur nationale sales bij Deli XL. “Sodexo speelt hier adequaat op in met behulp van onze dienstverlening. Voor wat betreft assortimentskeuze en transparantie vullen we elkaar constructief aan. Momenteel onderzoeken we wat de volgende stappen zullen zijn om de supply chain verder te verduurzamen en flexibiliseren.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Mondelēz op schema met duurzaamheidsdoelstelling 2025

Duurzaamheid – Mondelēz International zet enorme stappen in het realiseren van de doelstellingen om de productie en grondstoffen verder te verduurzamen en het assortiment aan te laten sluiten op meer verantwoord snacken. Het bedrijf ligt of op schema of voor op de doelstellingen, maar loopt in ieder geval op schema voor ambitieuze doelstellingen voor 2025.

Lees bericht

‘Maaltijdbox-kokers verspillen 21% minder voedsel’

Duurzaamheid – Huishoudens die gebruik maken van een maaltijdbox verspillen 21% minder voedsel, dan wanneer zelf de boodschappen worden gedaan in een supermarkt. Dit cijfer weegt daarom mee in het duurzaamheidsrapport van maaltijdbezorger HelloFresh. Net als de elektrische bezorging in de binnenring van Amsterdam.

Lees bericht

‘Duurzaamheid niet bepalend bij keuze eventlocatie’

Onderzoek – Bij de keuze van een evenementlocatie blijkt duurzaamheid onderaan het prioriteitenlijstje te staan. Als de keuze echter eenmaal is gemaakt dan is een duurzaam aanbod wel belangrijk. Dat meldt Theater Amsterdam naar aanleiding van een onderzoek onder B2B eventmanagers naar de rol die duurzaamheid speelt bij het kiezen van een evenementenlocatie.

Lees bericht

29,2% van de gerechten bij Sodexo is vegetarisch

Catering - Sodexo Nederland zag vorig jaar de vraag naar vegetarische gerechten met maar liefst 20,2 procent stijgen. Als gevolg van de toename werd ook het aanbod verruimt. Inmiddels is 29,2 procent van de gerechten vegetarisch, zo laat de cateraar weten. Sodexo heeft verschillende initiatieven om vegetarisch onder de aandacht te brengen. Zo heeft de cateraar in haar menu’s standaard op...

Lees bericht


Hoofdkantoor Sodexo verhuist naar Rotterdam

Catering  - Sodexo Nederland verhuist haar hoofdkantoor op 1 april naar Rotterdam Alexander. De inrichting van het pand gebeurt volgens de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van activity based working. Ook worden op de locatie de nieuwste Food & Facility Management-concepten toegepast.

Lees bericht

Nieuw Smaakmakers-label bestemd voor duurzame horecazaken

Duurzaamheid – Energieleverancier Vattenfall en HorecaNederland.TV introduceren een label dat horecazaken moet motiveren energiebewust en duurzaam te gaan ondernemen. “Met het Smaakmakers-label kunnen horecazaken laten zien dat ze hun steentje bijdragen,” zegt Roderick Glerum, commercieel directeur Vattenfall.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid