Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart


V.l.n.r.: Norah Wouters Sodexo, Diana Vredeveld Sodexo, Corné van Dooren WWF-NL, Femke Holdorp WWF-NL, Martijn van Vliet Sodexo, David van Stijn Sodexo, Marloes van der Have Sodexo, Cor Spierenburg Sodexo, Cunera Vlaar Sodexo, Jelle de Jong WWF-NL

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Dit gebeurt aan de hand van de WWF-NL campagne ‘Aardig Eten’. ‘Aardig Eten’ gaat over het op laagdrempelige manier stimuleren van duurzaam eten, onder andere door te informeren over hoe met simpele aanpassingen in het menu de invloed op natuur en biodiversiteit kleiner kan. Het doel van WWF-NL is dat meer cateraars de stap naar verduurzaming maken in de nabije toekomst.

Laagdrempelig

Cateraars serveren iedere dag de lunch van honderdduizenden Nederlanders en spelen hiermee een belangrijke rol bij het stimuleren van duurzamere voedselkeuzes. “Bedrijfsrestaurants zijn de plek om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met eten met een minder grote impact op natuurverlies. We zijn dan ook blij met deze gezamenlijke actie met Sodexo en hopen dat in de toekomst meer cateraars aansluiten,” aldus Corné van Dooren expert duurzame voedselconsumptie bij WWF-NL.

Aardig

De Aardig eten campagne van WWF-NL wil mensen bewustmaken van de impact van wat we eten op de natuur. Maar vooral ook laten zien dat duurzaam eten makkelijk en lekker is door tips en recepten te delen. Ook is er een test ontwikkeld waarbij mensen snel en op speelse manier inzicht krijgen in hoe ‘aardig’ zij eten. Deze test wordt ook in de Sodexo bedrijfsrestaurants gedeeld.

Wereldwijd

Ook internationaal werken WWF-NL en Sodexo samen. Dit gebeurt onder andere door aanpassingen in de menu’s, het aanpassen van het inkoopbeleid van producten en door het verminderen van voedselverspilling. Ook het bewust maken van medewerkers van Sodexo van het belang van duurzaam en gezond eten is onderdeel van de verduurzamingsslag.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid