Sodexo gaat vrouwelijke vluchtelingen begeleiden


Marloes van der Have (Sodexo): "zeer directe manier van begeleiden, maar met impact."

Catering – Sodexo gaat 50 vrouwelijke vluchtelingen in verschillende Europese landen begeleiden als onderdeel van een mentorschapsinitiatief dat dinsdag is gelanceerd door het Tent Partnership for Refugees en Catalyst tijdens de virtuele European Business Summit on Refugee Women. Ook Sodexo Nederland doet mee aan dit initiatief.

Sodexo sluit zich aan bij meer dan twintig andere bedrijven in heel Europa, waaronder Accenture, Adecco, EY, PepsiCo, Randstad. Samen willen deze bedrijven de komende drie jaar meer dan 1.150 vluchtelingenvrouwen begeleiden.

Het mentorschapsinitiatief is bedoeld om vrouwelijke vluchtelingen, die traditioneel veel minder werk hebben dan mannelijke vluchtelingen, vooral in de eerste paar jaar na aankomst voor te bereiden op de arbeidsmarkt of te helpen bij hun loopbaan. Hiervoor krijgen zij professionele begeleiding aangeboden van de bedrijven. Mentoren van Sodexo gaan de vluchtelingenvrouwen voorbereiden op de arbeidsmarkt door ze te helpen met hun cv’s, door ze advies te geven over sollicitatiegesprekken en door het uitbreiden van hun professionele netwerk. Marloes van der Have, manager Corporate Social Responsibility bij Sodexo in Nederland: “Voor vrouwelijke vluchtelingen selecteren we Sodexo collega’s die als een soort mentor optreden. Het is een zeer directe manier om impact te realiseren in het leven van deze vrouwen en hun families.” Het hebben van een baan, helpt  vluchtelingen sneller te integreren.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en Uber Eats sluiten deal maaltijdbezorging thuiswerkenden

Overeenkomst - Sodexo en Uber Eats hebben een wereldwijde overeenkomst gesloten dat de bezorgdienst zeven dagen per week maaltijden gaat bezorgen aan houders van een Sodexo-restaurantpas.  De nieuwe dienst is volgens Sodexo een logisch gevolg van het werken op afstand en vormt een aanvulling op het huidige online bestel- en betalingsaanbod met de Pass Restaurant-kaart.

Lees berichtMarloes van der Have CSR manager Sodexo

Benoeming - Marloes van der Have is begin dit jaar aangesteld als Corporate Social Responsibility Manager bij Sodexo. In deze rol leidt ze het CSR-programma in Nederland waarbij ze invulling geeft aan Better Tomorrow, Sodexo’s wereldwijde programma gericht op duurzaamheid, gezondheid en sociale impact.

Lees bericht

Bestel- & betaalapp rukt op in bedrijfsrestaurants Sodexo

Catering - In rap tempo worden in de bedrijfsrestaurants die Sodexo runt bij haar klanten de bestel- & betaalapps omarmd, zo laat het bedrijf weten. Corona zorgt voor een aanzienlijke versnelling in het gebruik van deze app en voorkomt op die manier rijen bij de kassa. De app heeft nu ook een Scan & Go-functie, waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan.

Lees berichtSodexo Nederland schrapt 800 banen

Catering – Bij Sodexo Nederland verliezen 800 van de 3000 medewerkers hun baan. Dat meldt de website van NOS. Het grootste deel van de medewerkers die hun baan gaan verliezen zit bij de cateringtak. Ook bij de andere onderdelen, zoals ondersteunende diensten, vallen banen weg.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid