Sodexo heeft met de ‘bezorgrobot’ Europese primeur


Catering – Sodexo heeft met de bezorgrobot een Europese primeur naar Nederland gehaald. In het kantoor van Aegon in Den Haag bezorgt een robot, die via de lift andere verdiepingen op kan gaan, voortaan ook de lunch voor de medewerkers. Vooralsnog gaat het om een experiment. De bezorgrobot Relay van Sodexo brengt broodjes en drankjes van het restaurant naar de vergaderzaal op een andere verdieping. Maar ook kantoorartikelen Michael van der Meer, Sodexo’s Innovation Manager: “We hebben in Nederland al eerder geëxperimenteerd met robots, maar dit is de eerste keer dat het gaat om een bezorgrobot die zelf ook draadloos de lift kan bedienen”. Proeftuin Aegon wil graag met de tijd meegaan en ziet het experiment met de bezorgrobot ook als mogelijkheid om later de eigen dienstverlening aan klanten te kunnen verbeteren. Walther Huyzen, Aegon’s Manager Facilitair Bedrijf: “Bij Aegon passen we volop innovatie toe als het gaat om het ontwikkelen van diensten en producten voor klanten. We stellen daarom graag onze kantooromgeving ter beschikking als proeftuin om samen met Sodexo verder te onderzoeken welke mogelijkheden een robot kan bieden.” Draadloos De robot moet niet alleen statische objecten omzeilen, maar heeft ook een uitdaging bij ‘hindernissen’ zoals deuren, drempels en liften. Voor de liften is met liftleverancier Otis een oplossing bedacht om de lift draadloos te laten communiceren. Bij de deuren moet Relay wel worden geholpen. “De inzet van de robot is niet het besparen van fte’s”, zegt Michael van der Meer. “Ook Relay moet zijn toegevoegde waarde bewijzen, maar de technologische ontwikkelingen gaan zo hard dat niet meedoen met de inzet van robots geen optie is.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

29,2% van de gerechten bij Sodexo is vegetarisch

Catering - Sodexo Nederland zag vorig jaar de vraag naar vegetarische gerechten met maar liefst 20,2 procent stijgen. Als gevolg van de toename werd ook het aanbod verruimt. Inmiddels is 29,2 procent van de gerechten vegetarisch, zo laat de cateraar weten. Sodexo heeft verschillende initiatieven om vegetarisch onder de aandacht te brengen. Zo heeft de cateraar in haar menu’s standaard op...

Lees bericht

Hoofdkantoor Sodexo verhuist naar Rotterdam

Catering  - Sodexo Nederland verhuist haar hoofdkantoor op 1 april naar Rotterdam Alexander. De inrichting van het pand gebeurt volgens de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van activity based working. Ook worden op de locatie de nieuwste Food & Facility Management-concepten toegepast.

Lees bericht

Bekendmaking Foodservice Marketing Award tijdens Horecava

Awards – Gate delivery en Smullers roze fritessaus waren de winnaars van de Foodservice Marketing Award vorig jaar. Deze editie is de opzet gewijzigd en is er maar één winnaar. De prijs onderscheidt de meest succesvolle en toonaangevende marketinginitiatieven binnen de foodservice en wordt tijdens de Marketing Breakfast Club op de Horecava bekend gemaakt en uitgereikt De Foodservice Marketing Award is...

Lees bericht

Johan Boersma benoemd als sales director Sodexo

Benoeming – Per 18 november aanstaande is Johan Boersma aangesteld als verkoop directeur bij Sodexo Nederland. Sodexo is een internationale cateraar, actief in 80 landen met zo’n 40.000 medewerkers in dienst. Vorig jaar behaalde het bedrijf een omzet van 22 miljard euro met een resultaat van 665 miljoen euro. Ook in Nederland is het bedrijf in verschillende segmenten, zoals de zorgmarkt, universiteiten en grotere bedrijven...

Lees bericht


Sodexo voor 15e keer in top Dow Jones Sustainability Index

Catering - Voor vijftiende jaar op rij is Sodexo, wereldleider in Quality of Life Services, als het best beoordeelde bedrijf in haar branche in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) opgenomen. Sodexo realiseerde dat deze keer met topscores op het gebied van arbeidspraktijken, klimaatstrategie en de betrokkenheid van stakeholders.  “We zijn vereerd dat we voor het vijftiende jaar op rij...

Lees bericht

Future Lab van Universiteit Utrecht en Sodexo moet kennis opleveren

Catering – Future Food Lab is het nieuwe initiatief van Universiteit Utrecht en Sodexo. In deze uiversitaire proeftuin wordt geëxperimenteerd met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren. Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park gaat dienst doen als proeftuin. Beide partijen willen op deze plek experimenteren en kijken...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid