Sodexo Nederland schrapt 800 banen


Catering – Bij Sodexo Nederland verliezen 800 van de 3000 medewerkers hun baan. Dat meldt de website van NOS. Het grootste deel van de medewerkers die hun baan gaan verliezen zit bij de cateringtak. Ook bij de andere onderdelen, zoals ondersteunende diensten, vallen banen weg.

De situatie is het gevolg dat veel bedrijfskantines nog altijd dicht zijn. Ook veel kantoren waar Sodexo diensten voor verricht zijn nog niet volledig in bedrijf. "Hoewel wij verwachten dat de omzet in de komende maanden en jaren weer zal stijgen, voorzien we dat het niveau op de middellange termijn niet zal terugkeren op pre-coronaniveau", laat het bedrijf weten in het bericht.

Sodexo staat niet alleen in een reorganisatie als gevolg van alle beperkingen rondom de bestrijding van het coronavirus. Diverse cateraars hebben al mensen moeten ontslaan of hebben aangekondigd dit te moeten doen. Vakbond FNV verwacht zelfs dat de komende tijd 3000 tot 4000 medewerkers in de contractcatering hun baan gaan verliezen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht


Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees bericht


Markies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht



Vitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid