Sodexo Nederland wil food waste in 2025 met 50% terugbrengen


Sodexo gaat plantaardig stimuleren en met de Food Farm Hubs werk maken van voedselverspilling

Catering - Sodexo Nederland wil in 2025 haar voedselverspilling met 50% gereduceerd hebben. Dat valt te lezen in de Better Tomorrow Update 2022, waarin het bedrijf verslag doet van haar inspanningen en resultaten op het gebied van sociale impact en duurzaamheid.

Het programma Better Tomorrow loopt al langer bij Sodexo, maar nu is voor het eerst een update uitgebracht in Nederland. Op het gebied van duurzaamheid heeft Sodexo als doel in 2025 haar CO2-uitstoot wereldwijd met tenminste 34% te reduceren (in lijn met het Klimaatakkoord Parijs). Daarnaast heeft Sodexo de ambitie om in 2025 50% minder voedsel te verspillen in haar restaurants en restafval binnen de operatie tot nihil terug te brengen. In de Better Tomorrow Update zijn onder andere de volgende duurzaamheidsinitiatieven- én resultaten te vinden:

- Het WasteWatch-programma waarmee gemiddeld 45% voedselverspilling op (klant)locaties wordt voorkomen.

- Samenwerking met TooGoodToGo waarmee 1344 maaltijden zijn gered.

- Een gezonde werkomgeving, waarbinnen 75% van het menu-aanbod momenteel vegetarisch is, waarvan ook 25% veganistisch.

- De ‘Future 50', gelanceerd samen met Unilever en WNF, waarmee het de eiwittransitie vaart moet krijgen. Vijftig plantaardige ingrediënten die lekker zijn én een minimale CO2-voetafdruk hebben zoals spinazie, bonen, fonio en zeewier.

Alexander Klaver, Directeur Service Operations Sodexo Nederland: “Duurzaamheid is verweven in alles wat we doen. Van het slim instellen van gebouwinstallaties tot aan het voorkomen van voedselverspilling door de inzet van data en technologie. Ik zie bij onze medewerkers en samenwerkingspartners een enorme drive om de komende jaren nog meer impact te maken te maken op duurzame thema’s zoals CO2-reductie, sociale impact en circulariteit.”

In Nederland verzorgt Sodexo met circa 2.200 medewerkers het volledige scala aan facilitaire diensten voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsdiensten, ziekenhuizen en offshore-installaties. Van catering, receptie, onderhoud en schoonmaak tot aan integraal facility management. Sodexo is actief in 56 landen.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht


Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees bericht

AH start met Overblijvers tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan.

Lees bericht

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht


Lidl laat consument vacumeren tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - In aanloop naar de Verspillingsvrije week (start 12 september) kondigen Lidl en Too Good To Go een volgende stap aan in hun strijd tegen voedselverspilling. Partijen starten een spaaractie voor vershoudbakjes waarin eten(sresten) thuis gevacumeerd bewaard kunnen blijven, zodat ze langer houdbaar zijn.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid