Sodexo start selfservice concept Modern Market


Modern Market wordt aangeboden in vier modules

Bedrijfscatering – Modern Market heet het 24/7-concept van Sodexo. Het bedrijf speelt met het modulaire selfservice-concept in op de veranderende wijze van werken binnen bedrijven en de rol van eten en drinken daarbinnen.

De eerste gebruiker van Modern Market is Welzorg, onderdeel van Louwman Group. Voor het pand in Raamsdonksveer zag het bedrijf meerwaarde in het aanbod van een modulair selfservice concept voor zijn medewerkers.

Bij Modern Market draait alles om flexibiliteit - zowel in het assortiment aan eten en drinken, maar ook in de manier waarop dit wordt aangeboden, aldus Sodexo. Het concept wordt aangeboden in vier modules van klein naar groot. De kleinste module biedt gekoeld eten en drinken, de uitgebreidste module is een hybride markt met een selfservice gedeelte en een (op bepaalde tijden) bemande counter. Hier kunnen gasten vers bereide producten krijgen, zoals maaltijdsalades of een warm gerecht. Mattijs Stut, Senior IFM Developer bij Sodexo: “Modern Market past bij elke organisatie die flexibel wil blijven. Met Modern Market is het mogelijk om het aanbod aan eten en drinken eenvoudig af te stemmen op het aantal mensen dat op een bepaald moment in het gebouw aanwezig is. Modern Market is een (grotendeels) onbemande selfservice dienst. Dit geeft gasten de mogelijkheid om te eten en drinken wanneer zij daar behoefte aan hebben.”

Onbemand

Het thuiswerken en op wisselende momenten aanwezig zijn op het bedrijf van medewerkers, heeft grote consequenties op het aanbieden van eten en drinken. Toch worden onbemande concepten de laatste maanden vaker ingezet. Zo realiseerde het onbemande cateringconcept Pura Go van AdcGroep in korte tijd meer dan 50 locaties binnen bedrijven en instellingen. Die groei laat zien hoe groot de behoefte is binnen de bedrijven aan dergelijke cateringconcepten. Aanvankelijk waren grotere cateraars terughoudend om stappen te zetten in onbemande catering. Sodexo zet nu als een van de eerste grotere cateraars de stap naar onbemand

Bron: @FoodClicks

(Bericht is aangevuld om 12:30 uur)

Aanbod is 24/7 beschikbaar voor medewerkers

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht


Sodexo met gebaarista aan de slag in EDGE Amsterdam West

Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.

Lees bericht

Compass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over

Overname – Internationaal cateringbedrijf  Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht

Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Lees bericht


Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid