Sodexo voor 15e keer in top Dow Jones Sustainability Index


Catering - Voor vijftiende jaar op rij is Sodexo, wereldleider in Quality of Life Services, als het best beoordeelde bedrijf in haar branche in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) opgenomen. Sodexo realiseerde dat deze keer met topscores op het gebied van arbeidspraktijken, klimaatstrategie en de betrokkenheid van stakeholders.  “We zijn vereerd dat we voor het vijftiende jaar op rij leider zijn in onze branche”, aldus Neil Barrett, Senior Vice President Corporate Responsibility van Sodexo Group in een reactie. “De uitdaging wordt elk jaar moeilijker om onze collegabedrijven vóór te blijven, die ook steeds meer doen op het gebied van duurzaamheid.” Sodexo wil als een verantwoordelijk bedrijf presteren. De prestaties op milieu-, sociaal en bestuursgebied, zoals beoordeeld door DJSI, staan daarom zo centraal mogelijk in de bedrijfsplannen en beslissingen. Zo neemt Sodexo ook maatregelen gericht op het voorkomen van voedselverspilling, het bevorderen van inclusieve groei bij kleine en lokale bedrijven en het bevorderen van gendergelijkheid. Verder zet het bedrijf zich onder meer in voor de verstrekking van gezonde en duurzame maaltijden door de promotie van plantaardige maaltijdopties. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Mondelēz op schema met duurzaamheidsdoelstelling 2025

Duurzaamheid – Mondelēz International zet enorme stappen in het realiseren van de doelstellingen om de productie en grondstoffen verder te verduurzamen en het assortiment aan te laten sluiten op meer verantwoord snacken. Het bedrijf ligt of op schema of voor op de doelstellingen, maar loopt in ieder geval op schema voor ambitieuze doelstellingen voor 2025.

Lees bericht

‘Maaltijdbox-kokers verspillen 21% minder voedsel’

Duurzaamheid – Huishoudens die gebruik maken van een maaltijdbox verspillen 21% minder voedsel, dan wanneer zelf de boodschappen worden gedaan in een supermarkt. Dit cijfer weegt daarom mee in het duurzaamheidsrapport van maaltijdbezorger HelloFresh. Net als de elektrische bezorging in de binnenring van Amsterdam.

Lees bericht

‘Duurzaamheid niet bepalend bij keuze eventlocatie’

Onderzoek – Bij de keuze van een evenementlocatie blijkt duurzaamheid onderaan het prioriteitenlijstje te staan. Als de keuze echter eenmaal is gemaakt dan is een duurzaam aanbod wel belangrijk. Dat meldt Theater Amsterdam naar aanleiding van een onderzoek onder B2B eventmanagers naar de rol die duurzaamheid speelt bij het kiezen van een evenementenlocatie.

Lees bericht

29,2% van de gerechten bij Sodexo is vegetarisch

Catering - Sodexo Nederland zag vorig jaar de vraag naar vegetarische gerechten met maar liefst 20,2 procent stijgen. Als gevolg van de toename werd ook het aanbod verruimt. Inmiddels is 29,2 procent van de gerechten vegetarisch, zo laat de cateraar weten. Sodexo heeft verschillende initiatieven om vegetarisch onder de aandacht te brengen. Zo heeft de cateraar in haar menu’s standaard op...

Lees bericht


Hoofdkantoor Sodexo verhuist naar Rotterdam

Catering  - Sodexo Nederland verhuist haar hoofdkantoor op 1 april naar Rotterdam Alexander. De inrichting van het pand gebeurt volgens de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van activity based working. Ook worden op de locatie de nieuwste Food & Facility Management-concepten toegepast.

Lees bericht

Nieuw Smaakmakers-label bestemd voor duurzame horecazaken

Duurzaamheid – Energieleverancier Vattenfall en HorecaNederland.TV introduceren een label dat horecazaken moet motiveren energiebewust en duurzaam te gaan ondernemen. “Met het Smaakmakers-label kunnen horecazaken laten zien dat ze hun steentje bijdragen,” zegt Roderick Glerum, commercieel directeur Vattenfall.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid