Solliciteren bij Subway in emoji-taal via WhatsApp


Formulenieuws – Restaurantketen Subway lanceert een wervingscampagne waarbij jongeren via WhatsApp in emoji-taal kunnen solliciteren. Met de inzet van deze moderne techniek, in combinatie met een beeldtaal die de doelgroep goed kent, wil Subway de drempel om te solliciteren verlagen.

En volgens de sandwichketen is dat nodig, want jongeren willen graag werken, alleen is voor velen die eerste drempel vaak te hoog. Met deze laagdrempelige wervingsprocedure, neemt Subway die eerste hindernis weg en biedt tegelijkertijd iedereen een gelijke kans op een leuke (bij)baan.

Solliciteren via een motivatiebrief en gespreksrondes wordt, volgens Subway, door de nieuwe generatie jongeren als te formeel en moeilijk ervaren. Met de sollicitatieprocedure via WhatsApp maakt Subway het voor de doelgroep makkelijk en zelfs leuk. Elk Subway restaurant heeft een WhatsApp-nummer waar je je eigen Sub naartoe appt. Dit is direct je persoonlijke sollicitatie, want aan de hand van emoji’s laat je zien wat je in huis hebt. Zo staat de Spaanse peper voor pit, het eitje voor ijverig en de wortel voor een scherpe blik.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Appèl en Brownies&downieS werken samen op TU Eindhoven

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de TU Eindhoven. De samenwerking gaat in op 6 juli en loopt door tot 2025. Op de locatie gaat Appèl ook een samenwerking aan met Brownies&downieS, de eerste vestiging op een onderwijslocatie. De cateraar uit Den Bosch haalt ook de Subway en Starbucks terug naar de campus.

Lees bericht

McDonald’s kiest naast Uber Eats ook voor Thuisbezorgd.nl

Bezorgdienst – McDonald’s kiest naast een samenwerking met bezorgdienst Uber Eats ook voor een samenwerking met Thuisbezorgd. Maandag 23 december gaat in Maastricht het eerste restaurant van start met McDelivery via Thuisbezorgd.nl. Het gaat vooralsnog om een proef, maar de bedoeling is dat de bezorgdienst wordt uitgebreid naar andere steden. Tot nu toe werkte McDonald’s exclusief met Uber Eats,...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid