Sommige sportkantines kunnen deuren en terras toch openen


Coronamaatregelen – Sportkantines mogen in sommige gevallen toch al de deuren openen, net als de commerciële horeca. Het gaat dan om sportkantines die door ‘commerciële uitbaters’ worden gerund en in overleg met de gemeente toestemming krijgen. De sportkantines dienen dan wel het horecaprotocol te volgen.

Volgens de persconferentie van het kabinet op woensdag 27 mei zouden sportkantines open mogen op 1 juli. Dat was al twee maanden eerder dan de 1 september die het kabinet aanvankelijk had genoemd. De reden voor de versoepeling was dat het aantal coronapatiënten en ic-opnamen steeds beter onder controle konden worden gehouden. Sportkantines werden echter gezien als besmettingsgevaar en dus werden die niet genoemd in het pakket aan versoepelingen. Gesteld werd ook: sportkantines zijn geen horeca.

Verandering

Daarin is dus nu verandering gekomen. Verenigingen met een commerciële uitbater, dus pachter, kunnen in overleg met de gemeente de deuren toch openen. Bij tennisverenigingen heeft ongeveer 15% een ‘commerciële uitbater’ of pachter met een volledige horecavergunning. Hoe die verhouding bij andere sporten is, is niet bekend, maar in veel gevallen kunnen de pachters in ieder geval wel met een uitgewerkt plan na overleg met de gemeente het clubhuis en terras weer openen per direct.

Onduidelijk

Op de sportverenigingen die geen pachter hebben, is de horeca op de sportaccommodatie geen hoofdactiviteit, maar ondersteunend. Of de verruiming hier ook op van toepassing is, is onduidelijk, zo laat de tennisbond KNLTB weten. De toepassing van de regels verschilt per veiligheidsregio en gemeente, zo geven zij aan. Volgens de vereniging staan er uiteenlopende zaken in de verschillende noodverordeningen van de Veiligheidsregio’s, waardoor het dus kan zijn dat de ene vereniging sneller het terras of clubhuis kan openstellen dan de andere vereniging.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alcoholvrij bier steeds beter verkrijgbaar in horeca

Analyse – De beschikbaarheid van alcoholvrije bier varianten in de foodservice segmenten: eten, drinken, sporten, gemak, slapen en evenementen nemen toe. Inmiddels heeft 57 procent van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68 procent. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.

Lees bericht


Albert Heijn en KNVB organiseren schoolvoetbalfinale

Leisure - Op vrijdag 17 juni komen er 300 jongens en meisjes uit heel Nederland naar de KNVB Campus in Zeist voor de finales van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Albert Heijn zorgt als partner van de KNVB en supporter van voetballend Nederland tijdens alle wedstrijden voor vers fruit als tussendoortje in de rust.

Lees bericht

Jumbo gaat samenwerken met Makro in zakelijke markt

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen. Dat laten beide bedrijven maandag weten. Met de samenwerkingsovereenkomst worden bijna duizend artikelen uit het assortiment van Makro aan het zakelijke online winkelkanaal van Jumbo toegevoegd.

Lees bericht

Horeca maakt zich op voor opening terrassen

Heropening – Overal in het land waren horecaondernemers afgelopen weekend bezig met het inrichten van de buitenterrassen. En net als bij de heropening vorig jaar hadden vrijwel alle gemeenten toegestaan dat er, in goed overleg, extra ruimte mocht worden ingezet.

Lees bericht


‘Ingrijpende nieuwe maatregelen voor minstens drie weken’

Coronamaatregelen - “We doen ons best, maar het virus doet het beter, met die woorden onderstreepte minister Hugo de Jonge de noodzaak om extra maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het virus. De cijfers ten aanzien van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zijn niet goed en dus zijn ingrijpende maatregelen nodig. Vooralsnog voor een periode van drie weken.

Lees bericht

Ook horeca sportkantines moet voldoen aan nieuwe coronaregels

Sportkantines – Clubhuizen en sportkantines van sportverenigingen zijn net als de normale horeca gehouden aan de nieuwe coronamaatregelen die gisteren zijn ingegaan. Dat is bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Sportverenigingen zijn daarvan meestal niet op de hoogte en hanteren de nieuwe regels ook niet.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid