Sommige sportkantines kunnen deuren en terras toch openen


Coronamaatregelen – Sportkantines mogen in sommige gevallen toch al de deuren openen, net als de commerciële horeca. Het gaat dan om sportkantines die door ‘commerciële uitbaters’ worden gerund en in overleg met de gemeente toestemming krijgen. De sportkantines dienen dan wel het horecaprotocol te volgen.

Volgens de persconferentie van het kabinet op woensdag 27 mei zouden sportkantines open mogen op 1 juli. Dat was al twee maanden eerder dan de 1 september die het kabinet aanvankelijk had genoemd. De reden voor de versoepeling was dat het aantal coronapatiënten en ic-opnamen steeds beter onder controle konden worden gehouden. Sportkantines werden echter gezien als besmettingsgevaar en dus werden die niet genoemd in het pakket aan versoepelingen. Gesteld werd ook: sportkantines zijn geen horeca.

Verandering

Daarin is dus nu verandering gekomen. Verenigingen met een commerciële uitbater, dus pachter, kunnen in overleg met de gemeente de deuren toch openen. Bij tennisverenigingen heeft ongeveer 15% een ‘commerciële uitbater’ of pachter met een volledige horecavergunning. Hoe die verhouding bij andere sporten is, is niet bekend, maar in veel gevallen kunnen de pachters in ieder geval wel met een uitgewerkt plan na overleg met de gemeente het clubhuis en terras weer openen per direct.

Onduidelijk

Op de sportverenigingen die geen pachter hebben, is de horeca op de sportaccommodatie geen hoofdactiviteit, maar ondersteunend. Of de verruiming hier ook op van toepassing is, is onduidelijk, zo laat de tennisbond KNLTB weten. De toepassing van de regels verschilt per veiligheidsregio en gemeente, zo geven zij aan. Volgens de vereniging staan er uiteenlopende zaken in de verschillende noodverordeningen van de Veiligheidsregio’s, waardoor het dus kan zijn dat de ene vereniging sneller het terras of clubhuis kan openstellen dan de andere vereniging.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sportscholen en sportkantines vervroegd per 1 juli open

Leisure – Sportkantines en sportscholen mogen van het kabinet twee maanden eerder open, tenminste als de ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus blijven verlopen zoals nu. In het routeplan van het kabinet zouden sportscholen en sportkantines aanvankelijk pas op 1 september open mogen gaan. Dat is nu vervroegd naar 1 juli. Minister-president Mark Rutte heeft dat vanavond bekendgemaakt.

Lees bericht

Horeca blijft dicht tot minstens 28 april

Coronamaatregelen – De horeca blijft gesloten tot minstens 28 april. Ook de scholen, kinderopvangcentra en sportkantines blijven gesloten. Thuiswerken en een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 meter en geen groepen groter dan drie personen, blijven, naast de sluiting, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Mark Rutte, namens het kabinet dinsdagavond na het crisisoverleg bekendgemaakt.

Lees bericht

Alle horeca moet dicht van kabinet

Horeca – De horeca moet de deuren sluiten. Net als de scholen en de kinderopvang moeten de deuren morgen gesloten blijven. De maatregelen zijn een verdere stap in de strijd tegen het coronavirus. De horeca moet dicht vanaf 18.00 uur vandaag tot in ieder geval 6 april.

Lees bericht

Sligro en KNVB verlengen de samenwerking

Samenwerking - Sligro en KNVB verlengen hun partnershipcontract tot 31 december 2022. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt. Sligro en de KNVB werken al sinds 2015 samen. De twee partners delen de ambitie om binnen amateurvoetbal de leefstijl te verbeteren. Dat gebeurt onder meer door het aanbod in de kantines gezonder te maken. Dit programma ‘Lekker Bezig’ heeft er inmiddels al toe geleid...

Lees bericht


‘Achterhoek en grensstreek kiezen vaker voor alcoholvrij’

Onderzoek – Alcohol zit in de lift. Niet alleen wordt het meer verkocht, ook het aantal alcoholvrije biervarianten neemt steeds meer toe. Wel zijn er regionale verschillen in consumptie. Zo blijkt alcoholvrij bier vooral populair te zijn in de Achterhoek en langs de grensstreken. Nederland is een echt pilsland, stelt onderzoeksbureau Nielsen die de analyse over de biermarkt maakte. In 2009 bestond...

Lees bericht

Profkantine start promo-acties BE-KIND

Sportkantines – Tennisvereniging PVDV uit Utrecht start als één van de eerste kantines met het ambassadeurschap van het product BE-KIND. De club gaat drie maanden lang bekijken wat de glutenvrije repen toevoegen aan het assortiment en hoe de leden reageren op de verantwoorde variant. Mars Nederland introduceerde enkele weken geleden nieuwe glutenvrije repen, gemaakt van pure en natuurlijke ingrediënten zoals...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid