Spadel wil positieve impact en zet nog meer in op duurzaamheid


Duurzaam - Spadel, het moederbedrijf van mineraalwater Spa, zet nog een stap extra in haar duurzaamheidstrategie en voegt als eerste drankproducent in de Benelux de duurzaamheidsambitie toe aan het doel van de vennootschap. De ambitie sluit aan bij de nieuwe MVO-strategie voor 2025 waarin natuur, consument, lokaliteit en de maatschappij centraal staan.

De positieve impact die het bedrijf wil leveren, wordt op 10 juni voorgelegd aan de aandeelhouders tijdens een buitengewone algemene vergadering en na goedkeuring vastgelegd.

Lokaal investeren

Tien jaar geleden besloot Spadel al zijn duurzaamheidsambities te structureren en doelen te stellen voor het verminderen van de klimaatimpact, het verbeteren van de verpakkingen en het beschermen van de natuur en de bron, zo laat het bedrijf weten. De drankenproducent ontving daarvoor eind 2020 het internationaal erkende CO2-neutraal label voor al zijn activiteiten. Met de bottelarij behaalde Spa zelfs de hoogst mogelijke certificering voor duurzaam waterbeheer.

Positieve impact

Daaraan wordt nu een extra dimensie toegevoegd. Over enkele weken wil Spadel als eerste drankenproducent in de Benelux een ‘Positive Impact Company’ worden. Dat betekent dat Spadel niet alleen haar doelen wijzigt, maar zich ook committeert aan het investeren van 5% van de nettowinst in de maatschappij via lokale partners. Als onderdeel daarvan zet Spadel zich ook in als het gaat om de bescherming van de biodiversiteit en waterbronnen, gebruikt het bedrijf alleen natuurlijke ingrediënten in haar producten en gaat het tegen 2025 over tot volledig circulair verpakken tegen 2025.

B Corp-certificering

De wens om de positieve impact van Spadel te concretiseren in de doelen van het bedrijf, houdt gedeeltelijk verband met de coronacrisis. 'Uit de huidige crisis leren we meer dan ooit dat dit de juiste strategie is en deze aansluit bij de veranderende consumentenbehoefte', aldus Bart Peeters, general manager van Spadel Benelux. 'Daarom hebben we nu besloten om nog verder te gaan. Dit past bij onze ambitie om tegen eind 2021 het zogeheten 'B Corp'-certificaat te behalen voor het hele bedrijf en al onze merken’. Het certificaat wordt toegekend aan bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld met oog voor mens, milieu en maatschappij.

Bron: Spadel/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kabinet presenteert vijf varianten voor suikertaks

Politiek - Het kabinet heeft 5 mogelijke varianten voor een gedifferentieerde verbruiksbelasting gepresenteerd. Met deze varianten kunnen alcoholvrije dranken ingedeeld worden naar het suikergehalte. Dranken met geen of weinig suiker worden hierdoor goedkoper en dranken met een hoger suikergehalte worden duurder.

Lees bericht


CIRFOOD behaalt Trede 3 op ‘PSO-ladder’

Certificering - CIRFOOD heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de toetsing door een certificerende instelling blijkt dat CIRFOOD op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit nastreven.

Lees bericht


Nieuw platform voor hospitalitybranche Daily Trade Fair Venlo

Inspiratieplatform - Op 24 september 2023 opent Daily Trade Fair Venlo, een nieuw beursconcept waar professionals in de hospitality- en interieurbranche zich jaarrond kunnen laten inspireren en inkopen kunnen doen. Op 15.000 m2 pakken leveranciers uit met een eigen showroom rondom een showkeuken die ook als restaurant en eventruimte kan worden ingezet. Daarnaast zijn diverse ruimtes beschikbaar voor internationale evenementen, beurzen en congressen.

Lees bericht


MARTINI behaalt duurzaamheidsmijlpaal

Dranken  – Na tientallen jaren pionierswerk op het gebied van duurzaamheid heeft MARTINI, 's werelds nummer één Italiaanse mousserende wijn en vermout van familiebedrijf Bacardi, een duurzaamheidsmijlpaal bereikt: 100% van de wijnmakerijen voor het volledige MARTINI assortiment zijn nu duurzaam gecertificeerd.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid