Spar gaat met de 1-persoonswinkel varen in Friesland


Formulenieuws – Spar hoopte het al bij de presentatie van de 1-persoonswinkel dat het concept in een zeecontainer ging varen. Gisteren werd de presentatie gehouden van de eerste varende Spar-winkel in Nederland. Van 14 tot en me 19 juli gaat de winkel varend on tour in Friesland met tussenstops in Leeuwarden, Woudsend en Franeker.

CEO John van der Ent doopte, samen met weerman Piet Paulusma, de SPAR on tour in de Prinsentuin jachthaven van Leeuwarden. Met de varende 1-persoonswinkel wil Spar vakantiegangers en dagjesmensen op het water voorzien van de noodzakelijke ‘bootschappen’.. Bovendien kunnen watersporters en recreanten online hun producten bestellen, die dezelfde dag in de haven worden bezorgd door lokale Spar ondernemers.

Zomercampagne

De varende Spar is de symbolische aftrap van de zomercampagne, die op tv, online en in de winkel is te zien. Van der Ent: “Spar is de enige winkel die je als Nederlandse toerist overal ter wereld tegenkomt. Daarin zijn we echt uniek! Want wie deed er geen boodschappen bij Spar tijdens z’n vakantie in Oostenrijk, Spanje of Thailand?” Omdat dit jaar veel mensen thuis in eigen land blijven, heeft Spar een campagne, die gericht is op de thuisblijvers, dagjesmensen en vakantiegangers.

Overal

De campagne laat vooral zien dat ook in Nederland Spar overal is te vinden. Van der Ent: “Of je nu langs Spar express rijdt voor een ontbijtje onderweg op weg naar het pretpark, op de fiets klimt voor een rondje wielrennen en een gezonde lunch meepakt bij Spar buurt of Spar city óf juist een lekker lui dagje strand afsluit met een makkelijke maaltijd van Spar enjoy.” En met de eerste varende Spar nu dus ook op het water.

Coronaproof

Met de varende 1-persoonswinkel speelt SPAR volgens Van der Ent ook in op het nieuwe normaal: “Er staat alleen iemand van ons buiten die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Want er kan maar één persoon tegelijk binnen winkelen. Ook afrekenen gaat snel, handig en coronaproof met de zelfscan-kassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5-metersamenleving.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH to go meest populaire shop onderweg

Onderzoek -  Meer dan vier op de tien consumenten (43%) die weleens onderweg eten en drinken kopen doen dit bij AH to go. Hiermee is het gemaksconcept de meest bezochte on the move shop. Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een online onderzoek van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.

Lees bericht


‘NS wil andere foodretailers ook stationsruimte bieden’

Treinstations - NS en Albert Heijn verlengen hun samenwerking met vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar. Het feit dat NS de AH to go-locaties gaat exploiteren, maakt het voor andere foodretailers met gemaksconcepten niet onmogelijk toegang te verkrijgen tot het stationsgebied. ‘Waar sprake is van toevoeging gaan we dat zeker bekijken’, aldus een NS-woordvoerster.

Lees bericht

‘Spar komt naar je toe deze zomer’ met eerste eenpersoonswinkel

Formulenieuws - Op maandag 15 juni liet Spar de nieuwste loot aan de stam zien: de eerste eenpersoonswinkel van Nederland. De mobiele mini-Spar bestaat uit een omgebouwde zeecontainer die overal in het land kan worden neergezet. Het assortiment is afhankelijk van de locaties. Door de zelfscankassa is de Spar-mini klaar voor de 1,5 metersamenleving.

Lees berichtTweede Spar City met The Tosti Club-module open

Formulenieuws – Op Hemelvaartsdag opende ondernemer Luke van Gelder zijn tweede Spar City in Arnhem. Het is tevens de tweede Nederlandse Spar City-locatie waar de The Tosti Club-module is geïntegreerd. The Tosti Club als totaalconcept voor ontbijt, coffee en een tosti beleefde eerder in Zwolle een première bij de gemaksformule.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid