‘Spar komt naar je toe deze zomer’ met eerste eenpersoonswinkel


Foto bij: Jeroen Soeterik

Formulenieuws - Op maandag 15 juni liet Spar de nieuwste loot aan de stam zien: de eerste eenpersoonswinkel van Nederland. De mobiele mini-Spar bestaat uit een omgebouwde zeecontainer die overal in het land kan worden neergezet. Het assortiment is afhankelijk van de locaties. Door de zelfscankassa is de Spar-mini klaar voor de 1,5 metersamenleving.

De opening van de eenpersoonswinkel werd verricht door CEO John van der Ent van SPAR Nederland. Hij ziet het format als een ludieke mogelijkheid om de zichtbaarheid van Spar verder te vergroten en nog dichter bij de klanten te komen. Volgens Van der Ent is de afgelopen jaren al sterk gewerkt aan de zichtbaarheid van Spar, maar gaat het met de zeecontainer nog beter lukken: “Hiermee kunnen we consumenten op onverwachte plekken en verrassende momenten een snel ontbijtje, lekkere lunch, gezond tussendoortje of makkelijke maaltijd bieden. Maar bijvoorbeeld ook een kant-en-klare box om te borrelen of barbecueën”, aldus de CEO. De mini-SPAR kan ook lokale ondernemers helpen tijdens grote drukte. Het feit dat meer vakanties in eigen land worden doorgebracht kan leiden tot drukte waardoor de anderhalve meter niet meer gehandhaafd kan worden. Met de mini-Spar is dat geen probleem omdat er maar één persoon per keer naar binnen mag. Van der Ent: “Er staat alleen een lokale Spar-ondernemer buiten die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Ook afrekenen gaat coronaproof met de zelfscankassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5 metersamenleving.”

 Spar on tour

De komende dagen gaat de Spar-organisatie kijken waar de zeecontainer kan worden geplaatst. Vergunningen zijn er nog niet gegeven, maar een wens is een locatie op het water te krijgen, op het IJsselmeer bijvoorbeeld. Gekeken wordt naar toeristische locaties waar veel dagjesmensen, maar weinig faciliteiten zijn. Met de zomertour geeft Spar een nieuwe invulling aan het vroegere zomertourspektakel ‘Veronica komt naar je toe deze zomer!’ De dj’s zijn nu alleen ingeruimd voor de gemaksproducten voor ontbijt, lunch en diner.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuw conditiestelsel voor SPAR-ondernemers

Formulenieuws – Met een ruime meerderheid (90%) hebben de leden van de SPAR Detaillisten Coöperatie het nieuwe conditiestelsel aangenomen. De vraag om een nieuw stelsel was voort gekomen uit de aangescherpte strategie die SPAR Holding samen met het bestuur van de SPAR Detaillisten Coöperatie in 2021 heeft opgesteld.

Lees bericht


SPAR city met The Tosti Club in WFC Amsterdam

Formulenieuws - Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA hebben vastgoedontwikkelaar MRP en SPAR een intentieovereenkomst getekend voor een SPAR city met een shop-in-the-shop van The Tosti Club in WFC Amsterdam. De komst van gemakswinkel SPAR past bij de plannen van WFC Amsterdam om naar een nieuwe mixed-use plek te transformeren.

Lees bericht
Deliveroo en SPAR breiden samenwerking verder uit

Formulenieuws – Na een succesvolle pilot in Amsterdam breiden Deliveroo en Spar hun samenwerking uit naar 7 andere Nederlandse steden. Bij 13 aangesloten Spar-winkels kunnen klanten voortaan hun boodschappen bestellen en direct thuis laten bezorgen door de bezorgdienst.

Lees bericht

SPAR mag zich in jubileumjaar Top Employer noemen

Onderzoek - SPAR is, in het jaar dat de convenienceketen 90 jaar bestaat, benoemd tot Top Employer Nederland 2022. Dit is een internationaal erkende onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door het Top Employers Institute dat organisaties wereldwijd certificeert. Met deze benoeming onderstreept SPAR goed werkgeverschap en kwalitatief HR-management.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid