‘Spar komt naar je toe deze zomer’ met eerste eenpersoonswinkel


Foto bij: Jeroen Soeterik

Formulenieuws - Op maandag 15 juni liet Spar de nieuwste loot aan de stam zien: de eerste eenpersoonswinkel van Nederland. De mobiele mini-Spar bestaat uit een omgebouwde zeecontainer die overal in het land kan worden neergezet. Het assortiment is afhankelijk van de locaties. Door de zelfscankassa is de Spar-mini klaar voor de 1,5 metersamenleving.

De opening van de eenpersoonswinkel werd verricht door CEO John van der Ent van SPAR Nederland. Hij ziet het format als een ludieke mogelijkheid om de zichtbaarheid van Spar verder te vergroten en nog dichter bij de klanten te komen. Volgens Van der Ent is de afgelopen jaren al sterk gewerkt aan de zichtbaarheid van Spar, maar gaat het met de zeecontainer nog beter lukken: “Hiermee kunnen we consumenten op onverwachte plekken en verrassende momenten een snel ontbijtje, lekkere lunch, gezond tussendoortje of makkelijke maaltijd bieden. Maar bijvoorbeeld ook een kant-en-klare box om te borrelen of barbecueën”, aldus de CEO. De mini-SPAR kan ook lokale ondernemers helpen tijdens grote drukte. Het feit dat meer vakanties in eigen land worden doorgebracht kan leiden tot drukte waardoor de anderhalve meter niet meer gehandhaafd kan worden. Met de mini-Spar is dat geen probleem omdat er maar één persoon per keer naar binnen mag. Van der Ent: “Er staat alleen een lokale Spar-ondernemer buiten die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Ook afrekenen gaat coronaproof met de zelfscankassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5 metersamenleving.”

 Spar on tour

De komende dagen gaat de Spar-organisatie kijken waar de zeecontainer kan worden geplaatst. Vergunningen zijn er nog niet gegeven, maar een wens is een locatie op het water te krijgen, op het IJsselmeer bijvoorbeeld. Gekeken wordt naar toeristische locaties waar veel dagjesmensen, maar weinig faciliteiten zijn. Met de zomertour geeft Spar een nieuwe invulling aan het vroegere zomertourspektakel ‘Veronica komt naar je toe deze zomer!’ De dj’s zijn nu alleen ingeruimd voor de gemaksproducten voor ontbijt, lunch en diner.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH to go meest populaire shop onderweg

Onderzoek -  Meer dan vier op de tien consumenten (43%) die weleens onderweg eten en drinken kopen doen dit bij AH to go. Hiermee is het gemaksconcept de meest bezochte on the move shop. Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een online onderzoek van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.

Lees bericht


Spar gaat met de 1-persoonswinkel varen in Friesland

Formulenieuws – Spar hoopte het al bij de presentatie van de 1-persoonswinkel dat het concept in een zeecontainer ging varen. Gisteren werd de presentatie gehouden van de eerste varende Spar-winkel in Nederland. Van 14 tot en me 19 juli gaat de winkel varend on tour in Friesland met tussenstops in Leeuwarden, Woudsend en Franeker.

Lees bericht
Bas Luten en Geeske Burema in Spar-directie

Benoeming – Met ingang van 1 januari 2020 worden er twee nieuwe leden aan het directieteam van Spar toegevoegd. Dat zijn Bas Luten als Directeur Finance & IT en Geeske Burema als Commercieel Directeur. Met deze twee benoemingen is de organisatie weer op sterkte. Bas Luten (55) is afkomstig van Lekkerland Nederland waar hij sinds 2015 de functie van CFO had. Daarvoor vervulde hij de functie...

Lees bericht

Breda krijgt derde Spar City-vestiging

Formulenieuws – In steeds meer steden duiken de gemakswinkels op van Spar. Inmiddels zijn deze winkels te vinden in binnensteden door het hele land. Breda krijgt zelfs een derde locatie aanstaande donderdag. En de tweede locatie, die gerund gaat worden door ondernemer Djordy de Nooijer (26). De Spar city-winkels zijn gericht op klanten die snel de noodzakelijke boodschappen moeten hebben. Het accent...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid