Spar neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club


Formulenieuws – Twee locaties heeft Spar met The Tosti Club, maar de ervaringen met het foodserviceconcept zijn dermate goed dat de organisatie een meerderheidsbelang neemt. Spar begint door de samenwerking ook een nieuwe retailtak, want The Tosti Club heeft elf zelfstandige vestigingen in steden als Rotterdam, Breda, Nijmegen en Middelburg.

Volgens CEO John van de Ent is de aankoop van The Tosti Club een ‘logische stap’ om te versnellen op foodservice-activiteiten. Bovendien is door de samenwerking met de foodserviceformule het gemak binnen de Spar-vestigingen nog meer te laden. Van der Ent: ”De tosti’s van The Tosti Club zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn bovendien een typisch Nederlands product. Als het aan mij ligt, groeit de tosti uit tot een van onze ‘signature products, net zoals de rookworst dat is voor de Hema’.

Ook eigenaar Jacco Heijkoop is blij met Spar als aandeelhouder, aangezien het The Tosti Club veel meer mogelijkheden geeft om door te groeien. “Versneld doorgroeien in Nederland lukt alleen met een grote speler als SPAR, die net zoals wij ambitieus aan de weg timmert,“ aldus Heijkoop.

Meer eetmomenten

Spar wil veel meer inspelen op het veranderende consumentengedrag. Waar er voorheen sprake was van drie eetmomenten per dag verandert de markt nu naar zes momenten. Dat zijn naast het ontbijt, lunch en diner drie tussendoormomenten of snackmomenten. Volgens Van der Ent zijn de Spar-locaties al groot in de invulling van het ontbijt en de lunch. Maar kunnen de locaties met The Tosti Club de lunch straks nog lekkerder maken en ook de tussendoormomenten beter invullen. Zelfs het avondmoment wordt sterker, omdat de tosti’s met diverse ingrediënten gemaakt worden, die ook goed passen bij dit moment. “We willen voor het avondmoment dat onze klant hetzelfde gemak gaat ervaren als ze al doen voor ontbijt en lunch”, aldus de Spar-topman.

Spar is vooralsnog van plan de The Tosti Club alleen binnen de eigen vestigingen uit te rollen. De ervaringslocaties in Zwolle en Arnhem zijn goed en reden om meerdere locaties te voorzien van het foodserviceconcept. Van der Ent: “Met de eigenaren Jacco en Bart zullen we ons niet alleen richten op het verder uitrollen van dit tosti concept binnen Spar, maar gaan we ook andere foodserviceconcepten ontwikkelen.

Eigen tostdikte

The Tosti Club opende in 2015 zijn eerste vestiging in Breda, waar volgens eigen recept speciaal molenbrood werd gebakken waarvan de sneetjes ieder een dikte hebben van precies 18 mm. Een populaire tosti is nog steeds de tosti ham-kaas maar gaandeweg vonden ook andere tosti’s hun weg naar de consument zoals de Asian tosti met pindakaas, kipfilet, sambal en taugé of de Spanish tosti met oude kaas, Serranoham, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes. Inmiddels heeft The Tosti Club vestigingen in Arnhem, Breda, Den Bosch, Leeuwarden, Middelburg, Nijmegen, Nuland, Rotterdam en Zwolle .

Spar groeit 22%

Spar maakte onlangs bekend vorig jaar voor een bedrag van €37,1 miljard wereldwijd te hebben omgezet. Ruim 13.320 Spar-winkels waren hiervoor verantwoordelijk. In West- Europa bedroeg de groei 3,57 procent en kwam uit op een bedrag van € 22,9 miljard. De groei in Nederland bedroeg 22,8 procent. Dat is het resultaat van de multi-format-uitbreidingsstrategie in ons land.

Bron: Spar/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SPAR mag zich in jubileumjaar Top Employer noemen

Onderzoek - SPAR is, in het jaar dat de convenienceketen 90 jaar bestaat, benoemd tot Top Employer Nederland 2022. Dit is een internationaal erkende onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door het Top Employers Institute dat organisaties wereldwijd certificeert. Met deze benoeming onderstreept SPAR goed werkgeverschap en kwalitatief HR-management.

Lees berichtEerste LEON langs de snelweg opent bij TEXACO Honswijck

Petrol – TEXACO Honswijck langs de A1 bij Muiden krijgt de eerste LEON-winkel van Nederland langs de snelweg. De stationslocatie is recent bij de veiling in handen gekomen van EG Retail (Netherlands) BV, onderdeel van EG Group, die sinds dit jaar eigenaar is van de Engelse gezonde fastfoodformule.

Lees bericht

John van der Ent scherpt strategie SPAR verder aan

Formulenieuws – Verder groeien met foodservice, groeien in verkooppunten en investeren in permanente verbetering van de winkels. Dat is de aangescherpte strategie, die SPAR CEO John van der Ent op de formuledag van de gemaksformule deelde met de aangesloten ondernemers.

Lees berichtSPAR opent tijdelijke winkel in Beekse Bergen

Leisure  – SPAR opent op Beekse Bergen een tijdelijke winkel. De tijdelijke locatie is noodzakelijk nadat een brand in het hoofdgebouw van het vakantiepark in Hilvarenbeek in juni ook de SPAR enjoy winkel van Peter en Leny den Haag in de as legde.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid