Spare Rib Express opent tweede To Go-locatie


Formulenieuws – Spare Rib Express opende eind februari in Doetinchem een tweede To Go-locatie. De locatie is gekoppeld aan een Tinq-station, een combinatie die beide partijen vaker willen zoeken.

De mogelijkheid dat consumenten tanken en eten bestellen of alleen ‘on the go’ kopen is een logische. Helemaal wanneer het herkenbare en landelijke formules zijn, laat  David Pinedo, Commercial Director van Spare Rib Express weten. “Het is daarom best begrijpelijk waarom petrolformules steeds meer voor landelijke foodspelers kiezen, in plaats van lokale spelers. Wij creëren een verzorgd straatbeeld door een herkenbare uitstraling, hanteren een sterk lokaal marketingbeleid en zorgen ervoor dat de eisen van de petrolformules worden gehandhaafd”

De To-Go-shop in Doetinchem is dan weliswaar klein, maar toch kunnen de consumenten er voor bijna alle consumptiemomenten terecht. Voor de lunch zijn er luxe flaguettes, Segafredo koffie, maar ook een ruime selectie aan zoetwaren. En vanaf het middaguur staat de verkoop van het reguliere Spare Rib Express assortiment centraal. Franchisenemer is Niels van Battum. Hij had geen ervaring met de formule, maar hiervoor een lunchroom in Chili.

Verschillen

Opvallend is nu al, volgens Pinedo, te zien dat het consumptiepatroon in Doetinchem afwijkt van de eerste To Go-locatie in Groningen. De koffieverkoop in Doetinchem is bijvoorbeeld lager dan verwacht. “Wij hanteren vanaf de start een op maat gemaakt retailschappenplan van Lekkerland en passen het dranken en zoetwaren assortiment aan op basis van de lokale productprestaties. Zo zorgen we ervoor dat het assortiment afgestemd wordt op de regionale behoefte.” Spare Rib Express moet de omzet met name hebben van delivery.

De franchiseformule Spare Rib Express telt op dit moment 64 locaties door heel Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Spare Rib Express wil burger met extra Vitamine B, ijzer en calcium

Formulenieuws – De vegetarische burgers verkopen goed bij Spare Rib Express. Het afzetaandeel van de vegetarische categorie bedraagt inmiddels al 7%.“Dat is beter dan verwacht”, aldus woordvoerder Spare Rib Express. De formule gaat hier nog meer op inzetten, bijvoorbeeld met een burger met extra Vitamine B, ijzer en calcium.

Lees bericht


Berkman opent ijs drive-thru met de IJswinckel

Petrol - De IJswinckel en Berkman Energie Service hebben de handen in een geslagen en zijn een ijs drive-thru  gestart op het terrein aan de Tuindersweg 36 in Barendrecht. Sinds afgelopen vrijdag is de ijsafhaalservice geopend. Tijdens de paasdagen liep de wachttijd af en toe op tot 20 minuten.

Lees bericht

Shell gaat vanuit 17 tankstations bezorgen met Deliveroo

Petrol – Bij 17 Shell-stations kunnen geïnteresseerden vanaf vandaag  online dagelijkse boodschappen bestellen. De boodschappen worden in samenwerking met Deliveroo bezorgd. Het gaat bij de bezorging vooral om essentiële producten, zoals levensmiddelen, handzeep en wc-papier.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid