Spare Rib Express opent tweede To Go-locatie


Formulenieuws – Spare Rib Express opende eind februari in Doetinchem een tweede To Go-locatie. De locatie is gekoppeld aan een Tinq-station, een combinatie die beide partijen vaker willen zoeken.

De mogelijkheid dat consumenten tanken en eten bestellen of alleen ‘on the go’ kopen is een logische. Helemaal wanneer het herkenbare en landelijke formules zijn, laat  David Pinedo, Commercial Director van Spare Rib Express weten. “Het is daarom best begrijpelijk waarom petrolformules steeds meer voor landelijke foodspelers kiezen, in plaats van lokale spelers. Wij creëren een verzorgd straatbeeld door een herkenbare uitstraling, hanteren een sterk lokaal marketingbeleid en zorgen ervoor dat de eisen van de petrolformules worden gehandhaafd”

De To-Go-shop in Doetinchem is dan weliswaar klein, maar toch kunnen de consumenten er voor bijna alle consumptiemomenten terecht. Voor de lunch zijn er luxe flaguettes, Segafredo koffie, maar ook een ruime selectie aan zoetwaren. En vanaf het middaguur staat de verkoop van het reguliere Spare Rib Express assortiment centraal. Franchisenemer is Niels van Battum. Hij had geen ervaring met de formule, maar hiervoor een lunchroom in Chili.

Verschillen

Opvallend is nu al, volgens Pinedo, te zien dat het consumptiepatroon in Doetinchem afwijkt van de eerste To Go-locatie in Groningen. De koffieverkoop in Doetinchem is bijvoorbeeld lager dan verwacht. “Wij hanteren vanaf de start een op maat gemaakt retailschappenplan van Lekkerland en passen het dranken en zoetwaren assortiment aan op basis van de lokale productprestaties. Zo zorgen we ervoor dat het assortiment afgestemd wordt op de regionale behoefte.” Spare Rib Express moet de omzet met name hebben van delivery.

De franchiseformule Spare Rib Express telt op dit moment 64 locaties door heel Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsUitrol locaties AH to go en bp eindelijk van start

Petrol – De samenwerking was al aangekondigd en de uitbreidingsplannen ook, maar met de opening van een AH to go in bp Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland) gaat de samenwerking tussen beide partijen nu eindelijk van start. Het plan is om dit jaar nog eens 14 bp tankstations om te bouwen, gevolgd door ruim 80 bp tankstations in 2022. Hiermee breiden Albert...

Lees bericht


Vijf tankstations krijgen nieuwe huurder bij locatieveiling

Tankstations – De huurrechten van 25 tankstations werden 8 september door het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag geveild. Vijf tanklocaties wisselden van exploitant. Een recordbedrag van ruim 27,5 miljoen euro werd geboden voor BP-tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 bij Muiden dat voor vijftien jaar in handen komt van EG Retail Netherlands.

Lees bericht


Shell zet broodje kreeft op de menukaart

Formulenieuws – Vanaf 18 augustus staat een broodje kreeft bij alle Shell-bakkerijlocaties in Nederland op het menu. Dit exclusieve broodje maakt deel uit van het Hollandse Helden-assortiment en is slechts tijdelijk verkrijgbaar.

Lees bericht

Van Horne opent eigen shop Buulangerie

Petrol – Buulangerie heet het nieuwe shopconcept van Van Horne Brandstoffen in Budel. Afgelopen vrijdag werd het eigen shopconcept geopend dat zich richt op verschillende eetmomenten van ontbijt, lunch en avond eten.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid