Spare Rib To Go Doetinchem verdubbelt omzet


Niels van Battum van Spare Rib Express To Go Doetinchem

Formulenieuws - De foodserviceformule Spare Rib Express opende begin vorig jaar de tweede To Go locatie in Doetinchem. Dit tweede bezorgrestaurant is opgezet in samenwerking met de petrolformule Tinq en wist de omzet in het eerste jaar ten opzichte van de jaarbegroting te verdubbelen.

Franchisenemer Niels van Battum van de locatie in Doetinchem kijkt dus terug op een succesvol jaar. De combinatie van een sterk landelijk merk met een tankstationlocatie wordt ook door grotere organisaties soms ingezet. Meest bekende voorbeeld is bp met AH to go.

Flagshipstore

In hetzelfde jaar is de Spare Rib Express ook een To Go-vestiging gestart op het foodcourt in Hoorn. Deze locatie is opgezet in samenwerking met Avia Marees en fungeert als flagshipstore voor het Spare Rib Express To Go concept. Ook deze presteert boven verwachting.

Meer To Go-locaties

Volgens de organisatie achter Spare Rib Express is het To Go-concept iets wat we vaker terug zullen gaan zien. “Het is begrijpelijk dat petrolformules steeds meer voor landelijke food spelers kiezen. Wij zorgen voor een herkenbare uitstraling, hanteren een sterk lokaal marketingbeleid en zorgen voor extra service voor de klanten van de petrolformules”, aldus een woordvoerder Spare Rib Express.

De franchiseformule telt op dit moment 71 bezorgrestaurants in Nederland en heeft openingen gepland staan in onder andere Roermond, Spijkenisse en Emmeloord.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Tankstation met fastfood-formule werkt’

Formulenieuws - De combinatie van een tankstation met een Spare Rib to go-concept werkt goed, ook in coronatijd. Dat valt op te maken uit het feit dat franchisenemers Arjen en Erszebet van Spare Rib Express in Hoorn hun totale omzet met meer dan 100% hebben zien verdubbelen na de opening van hun To Go-concept in de shop van AVIA-tankstation Marees.

Lees berichtSpare Rib Express wil burger met extra Vitamine B, ijzer en calcium

Formulenieuws – De vegetarische burgers verkopen goed bij Spare Rib Express. Het afzetaandeel van de vegetarische categorie bedraagt inmiddels al 7%.“Dat is beter dan verwacht”, aldus woordvoerder Spare Rib Express. De formule gaat hier nog meer op inzetten, bijvoorbeeld met een burger met extra Vitamine B, ijzer en calcium.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid