‘Sportclubs kunnen geld verdienen met vet inzamelen’


Inzamelen – Het wordt voor de consument nog gemakkelijker gemaakt om frituurvet in te leveren, maar nog belangrijker is dat elk bedrijf gemakkelijk inzamelpunt kan worden. Sportverenigingen, scholen en kinderboerderijen kunnen hierdoor extra inkomsten genereren.

In Nederland zijn er meer dan 2500 locaties waar frituurvet of olie die door consumenten is gebruikt, ingezameld wordt. ‘Nederland is een van de weinige landen in Europa dat een groot netwerk van vetinzamelpunten heeft’, zegt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie van oliën en vetten. Dankzij een nieuwe zoekfunctie op de website ‘Frituurvet Recycle Het!’ kunnen consumenten nog makkelijker gebruik maken van de inzamelpunten en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Inzamelen

Elk jaar rond de jaarwisseling vraagt MVO extra aandacht voor de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’. In de decembermaand gebruiken Nederlandse huishoudens veel olie voor het bakken van oliebollen, gourmetten en frituren. ‘Weggooien moeten we voorkomen’, zegt Frans Claassen, ‘want vet en olie zijn waardevolle grondstoffen die kunnen worden hergebruikt’. Zo kan er biobrandstof worden gemaakt van gebruikt frituurvet. Bovendien scheelt het voor waterschappen en gemeenten een hoop verstoppingen in het riool: 'wat er niet in zit, hoeft er ook niet uit'.

Meer inzamelpunten

Kinderboerderijen, supermarkten of verenigingen kunnen heel makkelijk inzamelpunt worden. Speciale inzamelbedrijven brengen en halen inzamelcontainers bij deze locaties. Het inzamelen van gebruikte vetten zorgt zodoende voor extra inkomsten voor scholen en sportverenigingen. Claassen: ‘Het inzamelen van gebruikte vetten heeft alleen maar voordelen. We moedigen scholen, supermarkten en verenigingen aan om mee te doen aan onze campagne'. Scholen, supermarkten of sportverenigingen kunnen zich aanmelden via de website van de campagne.

Bron: MVO/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
#SAMENLUNCHEN campagne steunt cateraars

Catering - Omdat de catering binnen scholen weer opstart en ook kantoren weer medewerkers ontvangen, heeft een aantal bedrijven uit de levensmiddelensector het initiatief genomen tot een gerichte #SAMENLUNCHEN campagne. Met de campagne willen zij de cateringsector een hart onder riem steken en de cateringrestaurants weer vol krijgen.

Lees bericht

Ondanks corona meer aandacht voor verduurzaming

Rapport - In de voedingsmiddelensector laten 105 bedrijven hun vorderingen zien op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vorige periode, blijkt uit de jaarrapportage 2019 - 2020 van het Convenant Voedingsmiddelen. Ondanks de coronacrisis hebben meer bedrijven er werk van gemaakt om risico’s in hun ketens te identificeren en aan te...

Lees bericht


Horeca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september

Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Lees bericht

Skool-project tegen voedselverspilling krijgt navolging in meer landen

Verspilling - Een jaar na de oprichting van de ‘International Food Waste Coalition’ (IFWC) door ‘founding members’ Ardo, McCain, PepsiCo, SCA, Sodexo, Unilever Food Solutions en WWF blijft deze 'van veld tot vork' samenwerkingscoalitie zich inzetten tegen voedselverspilling in de foodservicesector. De coalitie start daarom met de uitbreiding van het SKOOL-programma, dat scholen in heel Europa helpt om voedselverspilling terug...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid