Sportscholen en sportkantines vervroegd per 1 juli open


Leisure – Sportkantines en sportscholen mogen van het kabinet twee maanden eerder open, tenminste als de ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus blijven verlopen zoals nu. In het routeplan van het kabinet zouden sportscholen en sportkantines aanvankelijk pas op 1 september open mogen gaan. Dat is nu vervroegd naar 1 juli. Minister-president Mark Rutte heeft dat vanavond bekendgemaakt.

Ook de sauna’s en de casino’s mogen vervroegd open. De versoepeling van de maatregelen werd bekendgemaakt na corona-crisisberaad van het kabinet vanmiddag. Tot gisteren was de opening van de sportscholen nog steed een vraagteken, omdat het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert, nog niet tot een duidelijk advies gekomen. Er wordt getwijfeld over de verspreiding van zweetdruppeltjes en over voldoende ventilatie op sportscholen.

Winstwaarschuwing

De versoepeling volgt op eerdere versoepeling van maatregelen, die per 1 juni ingaan. Het kabinet heeft blijkbaar voldoende vertrouwen in de beheersbaarheid van het virus. Wel sprak Rutte van een “Echte grote winstwaarschuwing. Of het kan hangt af hoe wij ons houden aan de gedragsmaatregelen.” Want zodra het virus weer toeneemt, zullen de aangekondigde maatregelen weer worden teruggedraaid.

Vakantie

Dat is ook bepalend voor de ruimte die mensen tijdens de vakantie krijgen geboden. Rutte deed een oproep aan diegenen die niet gebonden zijn aan schoolvakanties de vakantie in een andere periode te plannen. Of er naar het buitenland op vakantie kan worden gegaan, wil Rutte pas over twee weken bekijken. Dat is ook afhankelijk over landen hun grenzen open hebben. Sommige landen doen spontaan oproepen om aan vakantiegangers om vooral te komen. Er zijn zelfs landen die bij coronabesmetting de zorgkosten voor hun rekening willen nemen, een soort coronaverzekering. Toerisme voor veel landen een belangrijke bron van inkomsten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kabinet draait versoepelingen horeca deels terug

Corona – Het kabinet heeft vrijdagavond een aantal eerdere versoepelingen in de horeca teruggedraaid. Zo moeten de horecabedrijven vanaf zaterdag 10 juli uiterlijk om 24.00 uur dicht en zijn evenementen zonder plaatsing van het bezoek niet meer toegestaan. Bedoeling van de nieuwe maatregelen is de snelle opmars van het aantal coronabesmettingen een halt toe roepen.

Lees bericht


Jumbo gaat samenwerken met Makro in zakelijke markt

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en foodservicegroothandel Makro bundelen vanaf deze maand hun krachten om zakelijke klanten van Jumbo beter te kunnen bedienen. Dat laten beide bedrijven maandag weten. Met de samenwerkingsovereenkomst worden bijna duizend artikelen uit het assortiment van Makro aan het zakelijke online winkelkanaal van Jumbo toegevoegd.

Lees bericht

‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’

Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

Lees bericht

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


‘Terrassen langer open en doorstroomlocaties open’

Coronamaatregelen – Als de daling verder doorzet in de ziekenhuisopnames dan kunnen er per 19 mei een aantal versoepelingen worden doorgevoerd. Terrassen zouden dan weer langer open kunnen, de doorstroomlocaties mogen hun buitenactiviteiten weer opstarten en sporten voor grotere groepen is dan weer mogelijk.

Lees bericht

Horeca maakt zich op voor opening terrassen

Heropening – Overal in het land waren horecaondernemers afgelopen weekend bezig met het inrichten van de buitenterrassen. En net als bij de heropening vorig jaar hadden vrijwel alle gemeenten toegestaan dat er, in goed overleg, extra ruimte mocht worden ingezet.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid