Starbucks lanceert nieuw koffie-concept met warme en koude dranken


Nieuw 'Self-Serve'-koffieconcept van Starbucks

Introductie – Starbucks komt met een nieuw ‘Self-Serve’- koffieconcept. Deze zelfbedieningsautomaat is de eerste van Starbucks die zowel warme als ijskoude dranken serveert, samen met zuivelvrije melkalternatieven. De nieuwe automaat, maakt onderdeel uit van het We Proudly Serve Starbucks Coffee Program, dat samen met Nestlé Professional is opgezet. Eerste kennismaking in Nederland voor consumenten zal zijn bij enkele Shell-tankstations.

Door de zelfbedieningsautomaat krijgt koffie voor onderweg een geheel nieuwe beleving. Gebruikers van de automaat hebben namelijk een brede keuze door het diverse aanbod aan mogelijkheden, zoals zes verschillende siropen, waaronder suikervrije en seizoensgebonden favorieten, twee espressobrandingen en een uitgebreid assortiment chocoladedranken. Hierdoor zijn er honderden verschillende combinaties mogelijk waaruit een consument kan kiezen.

Koffiehuis

Al deze variaties zijn beschikbaar met één druk op de knop en uit een enkel uitgiftepunt geserveerd. Het koffieconcept is volledig in Starbucksstijl ingericht en beschikt over een digitaal display, waar specifieke berichten aan de consument getoond en gewijzigd kunnen worden, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen van het jaar. Clive Brennan, Hoofd Marketing EMENA: “Het concept is ontworpen om consumenten dezelfde ervaring te geven, die je ook in een koffiehuis kan verwachten.”

Shell-stations

Vanaf dit jaar zijn de nieuwe automaten te vinden in een beperkt aantal landen in heel Europa, met plannen voor verdere uitbreiding. De eerste zelfbedieningsautomaten staan in Shell-stations door heel Nederland.

Deze nieuwe oplossing is mogelijk gemaakt door de Global Coffee Alliance, die in 2018 is gevormd door Starbucks en Nestlé Professional, om het wereldwijde bereik van Starbucks-merken buiten de Starbucks-winkels te versnellen en te laten groeien, waaronder binnen foodservice.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsShell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen...

Lees bericht

Shell breidt vega(n) assortiment dit jaar verder uit

Formulenieuws - Shell gaat dit jaar een groot aantal vegetarische en plantaardige producten toevoegen aan het assortiment. De stap past volgens het bedrijf binnen de duurzaamheidstransitie van Shell, waarbij reizigers steeds vaker een bewustere keuzes kunnen maken.

Lees berichtCo-branding tussen Restopia Professional en Garden Gourmet

Samenwerking - Nestlé Professional en Innogusto hebben de handen ineengeslagen met een ‘Made with Garden Gourmet’-co-branding voor twee producten van Restopia Professional. De samenwerking houdt in dat voor de twee Restopia-producten een vleesalternatief van Garden Gourmet wordt gebruikt.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid