Start-up Greenforce breidt poederlijn uit met haverdrink


Introductie – Foodstartup Greenforce bouwt sinds de oprichting in 2020 aan een assortiment in poedervorm. Kwam het bedrijf uit München met Easy-mixen waarmee je een plantaardige hamburger of visvervanger kunt maken, nu komt het bedrijf met haverdrink in poedervorm.

Greenforce wil met de poedervorm een nieuwe dimensie toevoegen aan plantaardig. Juist door de poedervorm kan het namelijk veel efficiënter en milieuvriendelijker gedistribueerd kan worden.

De haverdrink in poedervorm is een aanvulling op de bestaande mixen van Greenforce, waarmee  onder andere plantaardige hamburgers of visvervangers zijn te maken. Het assortiment is bestellen via de webshop en wordt per post bezorgd. “De consument staat al heel lang open voor plantaardige alternatieven om te eten en drinken. Maar wij vonden dat het nog efficiënter en milieuvriendelijker kon. En dat is ons gelukt in de vorm waar we goed in zijn: een poeder. Hierdoor wordt onze impact op het milieu namelijk nóg kleiner,” aldus Thomas Isermann, oprichter van Greenforce.

Klimaatneutraal

Het poeder is licht in gewicht, zeer lang houdbaar door de hersluitbare verpakking en het hoeft niet gekoeld bewaard te worden. Op deze manier wordt de uitstoot door middel van transport en koeling fors verminderd. Daarnaast is het lokaal geproduceerd in Duitsland, verpakt in recyclebaar materiaal gemaakt van rietsuikerkunststof en gerecycled karton en worden de producten klimaatneutraal verzonden.

Een verpakking van 400 gram is goed voor 4 liter haverdrink en het pak is, ook na opening, nog 6 maanden houdbaar. Het haverpoeder is gemaakt van 100 procent natuurlijk en biologisch geteelde havermout. Er zijn geen soja, lactose of extra suikers, smaak- of zoetstoffen toegevoegd bovenop de 1,3 gram natuurlijke suiker die er op 100 ml inzit.

Greenforce is in 2020 opgericht in München door Thomas Isermann en is na een succesvolle lancering in Duitsland sinds juni 2021 ook actief op de Nederlandse markt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ProVeg roept horeca op te helpen met daling vleesconsumptie

Horeca – De vleesconsumptie in Nederland was altijd stijgend, ondanks alle vleesalternatieven, maar in 2020 liet de vleesconsumptie een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Voor ProVeg reden de horeca op te roepen klanten vaker...

Lees bericht


Vegan Zeastar komt met plantaardige zalm op Anuga

Introductie – Sterk Food introduceert op de aankomende Anuga in Keulen de Smoked Zalmon van Vegan Finest Foods. Sterk Food is de Duitse distributiepartner van Vegan Finest Foods, dat eerder de plantaardige visvarianten vegan Notuna en Zalmon sashimi op de markt bracht.

Lees bericht

Nog veel misvattingen over plantaardige voeding

Onderzoek – Over plantaardig eten blijken nog veel misvattingen te zijn. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%).

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid