Stegeman introduceert omeletplakjes als vleesalternatief


Stegeman omeletplakjes zijn er in drie variaties

Introductie – Stegeman is van oudsher een vlees- en vleeswarenbedrijf, maar de laatste jaren sterk aan het innoveren op het gebied van alternatieven zonder of met minder vlees. Dit keer introduceert het bedrijf een nieuwe innovatie, de omeletplakjes. Daarmee speelt Stegeman in op het veranderde voedingspatroon van Nederlanders, want steeds vaker kiezen consumenten voor een ei als vervanger van vlees.

De omeletplakjes verschijnen in drie varianten omeletplakjes. Eieren zijn een populaire vleesvervanger omdat ze ijzer, vitamine B1 én vitamine B12 bevatten. De nieuwe omeletplakjes van Stegeman zorgen voor veel variatie in de keuken, zijn rijk aan proteïnen en lekker voedzaam omdat ze groenten bevatten. Alle varianten worden gemaakt van eieren afkomstig van vrije uitloopkippen.

Alternatieven

De drie varianten omeletplakjes sluiten aan op de ambitie van Stegeman om tegen 2030 50% van haar vleesproductie te hebben vervangen door plantaardige alternatieven. In totaal zijn er drie variaties: Boerenomelet met spekjes, lente-ui, tomaat, paprika, wortel en champignon; Italiaanse omelet (vega) met pesto, courgette, kerstomaatjes en paprika en Spaanse omelet met chorizo, paprika en aardappel.

Bron: Stegeman/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
‘Nederland telt meer flexitariërs dan vleeseters’

Onderzoek - Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) eet minimaal maandelijks vleesvervangers. Dat meldt onderzoeksbureau Markteffect. Het bureau voert jaarlijks onderzoek uit naar het sentiment rondom vleesvervangers en dit jaar blijkt dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders minder vlees is gaan eten.

Lees bericht
Van Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company

Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid