Sterrenchef Servais Tielman opent Smullies Maastricht


IJssalon – Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You heeft samen met zijn compagnons ‘Smullies’ geopend in Maastricht. Smullies is een patisserie en ijssalon, waar niet alleen unieke ijssmaken en  bijzondere patisserie wordt verkocht, maar ook smoothies, milkshakes en koffie.

Smullies is gevestigd aan de Frankenstraat in Maastricht en heeft een opvallend interieur in de kleuren pastelroze en goud. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat.

Het winkelconcept is ontstaan uit een idee van de 25-jarige Jonathan van Kleij, die tijdens zijn studie aan de Hotel Management School Maastricht bij restaurant Beluga Loves You (BLY) werkte. Zijn liefde voor de Big Boy Macaron van BLY leidde tot het opzetten van een macaronwinkel als businesscase voor zijn eindscriptie. Servais en Stephanie Tielman waren enthousiast en toen Loes Cordewener - de partner van financieel adviseur van de BLY-groep Guido Mulder - aangaf graag een ijswinkel te willen openen, was Smullies geboren.

Zoute popcornijs

Het ijsassortiment biedt rond de 20 verschillende smaken. Jonathan van Kleij: “Naast traditionele smaken zoals vanille en chocolade zijn er wisselende specials. In de openingsweken kregen we enthousiaste reacties op de roze rubychocolade met framboos en rozenwater, op de gekarameliseerde witte chocolade met rozemarijn en op het ijs van zoute popcorn. Ook de milkshakes zijn onderscheidend.” Binnenkort beschikt de winkel over een ijskar en worden de ijsproducten ook buitenshuis aangeboden.

Naast ijsklassiekers ook verrassende smaken
De eigenaren van Smullies

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sneakpreview in Maastricht van de grootste HANOS-locatie

Groothandel – Het wordt de grootste vestiging van HANOS. Maar er gebeurt straks meer op de spiksplinternieuwe locatie aan de zuidkant van Maastricht. Duurzaamheid gaat er bijvoorbeeld een hele grote rol spelen. Dinsdag kregen de geïnteresseerden een sneakpreview van het gebouw, dat begin volgend jaar open gaat.

Lees bericht


FSIN en Paul van Oers starten samen foodservice opleiding

Opleiding – Inga Blokker, directeur Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en The Food Research Company, en Paul van Oers van Hello Paul en Hotel Management School Maastricht, starten samen een vijfdaagse opleiding voor foodprofessionals: Foodservice Strategics. De opleiding moet foodprofessionals toerusten op de snel veranderende toekomst van de foodsector.

Lees bericht


IJsje eten vanaf een ‘fun’cone met special effect

IJssalon – De Amsterdamse ijssalon Jan Pieter IJsje gaat het eten van een ijsje wel heel speciaal maken. Niet alleen kunnen klanten voor een bijzondere ijssmaak kiezen in één van zijn ‘fun’cones, maar het eten van het ijsje wordt ook nog eens omlijst door een special effect. Zo kan het zomaar ineens gaan sneeuwen, galmt ‘let it go’ of ‘ghostbusters’...

Lees bericht


Hendriksen en De Jong winnaars Dobla Pastry Battle

Wedstrijd - ‘The Dobla Pastry Battle Edition NL’, de patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals, is dit jaar gewonnen door Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk. Een vakjury verkoos dit patisserieteam na een patisseriewedstrijd uit zes andere deelnemers tijdens de Horecava  in de RAI Amsterdam. De wedstrijd is er voor alle koks en patissiers die passie, affiniteit...

Lees bericht

Segment ‘IJs’ keert terug op Bakkersvak 2019

Beurzen – Het segment ‘IJs’ keert in 2019 terug op de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ambachtelijk ijs is besloten om ‘IJs’ een eigen, volwaardige plek op de beursvloer te geven. ‘IJs’ komt nu terug met onder andere een IJs-plein en een IJs-route. Verschillende deelnemers uit het segment IJs hebben toegezegd te...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid