Sterrenchefs zetten eigen streamingdienst Cheflix op
Horeca - Nederlandse topchefs lanceren hun eigen Netflix: Cheflix. Op deze nieuwe streamingdienst leert de kijker koken met Michelinsterren-chefs als Jacob Jan Boerma (De Leest), Joris Bijdendijk (RIJKS) en Ron Blaauw (Ron’s Gastrobar).
De Masterclasses, die de chefkoks geven zijn bedoeld voor iedere thuiskok. Kookervaring is niet nodig en na elke Masterclass is de receptuur te downloaden. Alle ingrediënten zijn ook eenvoudig verkrijgbaar in de supermarkt of bij de speciaalzaak.
Michelinsterren chefs
Cheflix start met topchefs zoals Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Ron Blaauw**, Erik van Loo** en Joris Bijdendijk*; samen goed voor 10 Michelinsterren. Elke chef presenteert een kookworkshop aan de hand van zijn eigen kookstijl. Zo presenteert Jacob Jan zijn Masterclass op basis van spannende combinaties tussen frisse tonen en zuren en presenteert Stefan van Sprang de innovatieve lichte keuken. Elke maand worden nieuwe Masterclasses toegevoegd. In februari volgen de Masterclasses van 2 Michelinsterren chef Soenil Bahadoer (De Lindenhof). In maart is het de beurt aan Jonathan Zandbergen (Merlet), topchef met 1 Michelinster.
Elke Masterclass bestaat uit ongeveer 10-15 videolessen, van elk gemiddeld 10 minuten. Een jaarlidmaatschap kost €2,99 per maand.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Samenwerking Ron Gastrobar en GemaQ
Tankstation - Kriterion Studentenpomp in Amsterdam gaat vanaf 10 september diverse ‘ready to heat’ maaltijden leveren, die vers bereid zijn in de keuken van Ron Gastrobar. De Indonesische gerechten zijn in diverse variaties in 3-vaks boxen verkrijgbaar en kunnen in een paar minuten in de magnetron worden opgewarmd.
Lees berichtChef-kok Aroma wint Primo dei Campi-wedstrijd
Wedstrijd - Pasquale Carfora, chef-kok van Aroma Italian Fine Dining Restaurant in Vaassen, is onlangs uitgeroepen tot winnaar van de gerenommeerde Primo dei Campi-wedstrijd in Italië. De competitie, georganiseerd door 50Top Italy in samenwerking met pastamaker Pastificio dei Campi, daagde jonge talenten uit om klassieke Italiaanse recepten te herinterpreteren.
Lees berichtRedefine Meat zet definitieve stap naar retail
Supermarkt – Redefine Meat, dat bij de lancering in 2022 had aangekondigd een plant-based merk te zijn voor de foodservicesector, gaat toch grotere stappen zetten in de retail. Onlangs werd het product, de ‘flank steak’ en de verpakking gepresenteerd bij Ron’s Gastro-bar in Amsterdam.
Lees berichtDe Nieuwe Keuken Event wil chefs samenbrengen en inspireren
Event - Food Reporter, onderdeel van Bidfood, wil met het De Nieuwe Keuken Event chefs samenbrengen om ideeën te delen voor een duurzamer voedselsysteem. Het event, dat maandag plaats vond, moet chefs inspireren en verbinden en aanzetten na te denken over de toekomst van de professionele keuken.
Lees berichtCulinaire streamingsdienst Cheflix zoekt nieuw groeigeld
Crowdfunding - Cheflix, het platform waar je kan leren koken van chefs, is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om de groei te versnellen. De steamingdienst biedt kookvideo’s aan waarmee producten en gerechten leert koken van topchefs zoals Ron Blaauw en Alain Caron. De financiering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van de app, meer kookvideo’s en onder andere live...
Lees berichtProef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten
Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.
Lees bericht