Stichting Vitam doneert gezonde maaltijden voor 270 gezinnen


BrightGreen berekent de CO2-impact van de gebruikte ingrediënten

Actie -  Stichting Vitam Doet Goed van cateraar Vitam heeft onlangs maaltijdpakketten gedoneerd aan de Voedselbank in Den Bosch. Met de actie maakte de stichting ruim 270 gezinnen blij met een verse maaltijd voor de feestdagen.

In Nederland leven bijna een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken helpen die gezinnen door voedsel te doneren. Veel levensmiddelenbedrijven, grossiers en foodservicebedrijven doen hier aan mee. Ook Stichting Vitam Doet Goed leverde dit jaar een bijdrage met het leveren van een pasta penne rigate, een verse maaltijd boordevol groenten.

Good Food-pastasaus

Het maaltijdpakket bestond uit verse ingrediënten, waaronder courgette, wortel, ui, pastasaus, penne, capri sun en mandarijnen. Hiermee konden de gezinnen thuis eenvoudig een verse maaltijd bereiden. De pastasaus in het pakket is van de eigen Good Food-productlijn van Vitam en is gemaakt van het overschot van de tomaten van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp, waar de kassen iedere zomer overvol raken. Met 80% tomaten en natuurlijke smaakmakers als ui, basilicum en knoflook, is dit niet alleen een lekkere, maar ook een gezonde pastasaus.

Stichting Vitam Doet Goed

Stichting Vitam Doet Goed is opgericht met als doel kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl; waarom dat belangrijk is, wat dan precies gezond is, maar vooral hoe lekker én leuk het is om gezond te leven. Samen met vrijwilligers en partners organiseert de stichting jaarlijks verschillende activiteiten om kinderen op speelse wijze bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voldoende ontspanning en beweging in hun dagelijks leven.

Bron: Vitam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsTU Delft tevreden over volledig vegetarisch CIRFOOD-restaurant

Interview - Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft. Niet direct iemand die je aan een cateringconcept koppelt. Toch is hij een van de initiatiefnemers achter het volledig vegetarische restaurant dat sinds een half jaar door CIRFOOD op het universiteitsterrein wordt geëxploiteerd. Het restaurant is inmiddels zo’n succes dat het er niet...

Lees bericht

Hutten nieuwe cateraar bij FMHaaglanden

Catering - Vanaf 1 januari 2023 is Hutten de nieuwe cateraar in vijf panden binnen het verzorgingsgebied van FMHaaglanden, een van de grootste facilitaire dienstverleners van en voor het Rijk. Beide partijen vinden elkaar in een gedeelde visie en ambities op duurzaamheid en sociale gelijkheid, zo laten zij weten.

Lees berichtAppèl Catering kiest voor korte keten-initiatief ‘Mijn Melk’

Catering - Appèl Catering in Den Bosch neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt via een korte logistieke keten direct van de boerderij aan het bedrijfsrestaurant geleverd. TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn de eerste onderwijslocaties waar vanaf begin...

Lees bericht

Compass tekent definitieve overname van Maison van den Boer

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid