Stichting Vitam doneert gezonde maaltijden voor 270 gezinnen


Met de ingrediënten konden de gezinnen eenvoudig een gezonde maaltijd maken

Actie -  Stichting Vitam Doet Goed van cateraar Vitam heeft onlangs maaltijdpakketten gedoneerd aan de Voedselbank in Den Bosch. Met de actie maakte de stichting ruim 270 gezinnen blij met een verse maaltijd voor de feestdagen.

In Nederland leven bijna een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken helpen die gezinnen door voedsel te doneren. Veel levensmiddelenbedrijven, grossiers en foodservicebedrijven doen hier aan mee. Ook Stichting Vitam Doet Goed leverde dit jaar een bijdrage met het leveren van een pasta penne rigate, een verse maaltijd boordevol groenten.

Good Food-pastasaus

Het maaltijdpakket bestond uit verse ingrediënten, waaronder courgette, wortel, ui, pastasaus, penne, capri sun en mandarijnen. Hiermee konden de gezinnen thuis eenvoudig een verse maaltijd bereiden. De pastasaus in het pakket is van de eigen Good Food-productlijn van Vitam en is gemaakt van het overschot van de tomaten van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp, waar de kassen iedere zomer overvol raken. Met 80% tomaten en natuurlijke smaakmakers als ui, basilicum en knoflook, is dit niet alleen een lekkere, maar ook een gezonde pastasaus.

Stichting Vitam Doet Goed

Stichting Vitam Doet Goed is opgericht met als doel kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl; waarom dat belangrijk is, wat dan precies gezond is, maar vooral hoe lekker én leuk het is om gezond te leven. Samen met vrijwilligers en partners organiseert de stichting jaarlijks verschillende activiteiten om kinderen op speelse wijze bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voldoende ontspanning en beweging in hun dagelijks leven.

Bron: Vitam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsWederom meer groente- en fruit gegeten in 2021

Analyse - Gezond eten met groenten en fruit blijft onverminderd in de belangstelling staan. In het tweede coronajaar werd in Nederland 3 procent meer verse groenten en fruit gegeten, zo blijkt uit de analyse van GroentenFruit Huis over 2021.

Lees bericht


Compass Group nieuwe cateringpartner ProRail

Catering  – Compass Group en ProRail gaan samen aan de slag met duurzame bedrijfscatering volgens het concept Food Station. Dit concept is speciaal voor ProRail gecreëerd. Compass Group vervult voor ProRail de rol van foodregisseur met NULA, het eigen duurzaamheidsplatform van Compass Group.

Lees berichtVermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid