Strandpaviljoens mogen van de winter blijven staan


Strandpaviljoen De Golfslag in Scheveningen is klaar voor de 1,5 metersamenleving / Foto bij: © PR

Strandpaviljoens - Strandpaviljoens, die dat willen, kunnen komende winter voor één keer blijven staan. De locaties mogen gedurende de wintermaanden alleen niet open blijven. Als ondernemers hun strandpaviljoen niet hoeven af te breken om volgend seizoen weer op te bouwen, besparen zij veel geld.

De ministers Van Nieuwenhuizen en Ollongren hebben hun voorstel om de strandpaviljoens te laten staan, gestuurd aan de Tweede Kamer. De maatregel wordt gezien als steun in de rug van de strandpaviljoenhouders, die regelmatig aan de bel hebben getrokken voor steunmaatregelen. Koninklijke Horeca Nederland is blij met de beslissing. Voor strandpaviljoen betekent het mogen laten staan van het bedrijf een besparing die kan oplopen tot 150.000 euro.

Ondernemers mogen alleen het hoofdgebouw laten staan. De rest moet wel worden afgebroken. Ook zijn ondernemers zelf verantwoordelijk voor stormschade en vandalisme. Maar volgens een reactie van directeur Beljaarts van KHN vallen de kosten voor een verzekering in het niet bij het afbreken en opbouwen van een strandpaviljoen. Voor schade aan hun paviljoen bij storm zijn ondernemers sowieso zelf verantwoordelijk.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN moet opnieuw om tafel, kort geding aangehouden

Kort geding - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moet opnieuw om tafel gaan zitten met de overheid om te bezien welke versoepeling van maatregelen mogelijk is. Het kort geding dat de brancheorganisatie vandaag had aangespannen is tot 8 augustus aangehouden.

Lees bericht


‘Help de Horeca’ levert ruim 3,7 miljoen op

Coronasteun - Ruim 80.000 waardebonnen zijn er verkocht voor de actie 'Help de Horeca'. Daarmee heeft het initiatief om de horeca te steunen in coronatijd in ruim elf weken maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd. De actie is deze week geëindigd.

Lees bericht

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht


SVH en KHN komen met gratis e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd

Opleiding – Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komen met een nieuwe gratis e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd. Nu de horeca vanaf 1 juni weer voorzichtig open mag, hebben de beide organisaties besloten om een speciale e-learning in coronatijd voor de bedrijfstak te ontwikkelen op het gebied van Hygiëne & Veiligheid.

Lees bericht

KHN voorzichtig positief over nieuwe steunmaatregelen

Noodplan - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is voorzichtig positief over de extra steunmaatregelen voor de horecabranche. Zo wordt loonsteun van de eerste regeling aangepast en wordt de regeling ook verlengd, wordt de TOZO-regeling verlengd, maar strenger door de partnertoets en komt er ook een regeling voor de vaste lasten.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid