Strandpaviljoens mogen van de winter blijven staan


Strandpaviljoen De Golfslag in Scheveningen is klaar voor de 1,5 metersamenleving / Foto bij: © PR

Strandpaviljoens - Strandpaviljoens, die dat willen, kunnen komende winter voor één keer blijven staan. De locaties mogen gedurende de wintermaanden alleen niet open blijven. Als ondernemers hun strandpaviljoen niet hoeven af te breken om volgend seizoen weer op te bouwen, besparen zij veel geld.

De ministers Van Nieuwenhuizen en Ollongren hebben hun voorstel om de strandpaviljoens te laten staan, gestuurd aan de Tweede Kamer. De maatregel wordt gezien als steun in de rug van de strandpaviljoenhouders, die regelmatig aan de bel hebben getrokken voor steunmaatregelen. Koninklijke Horeca Nederland is blij met de beslissing. Voor strandpaviljoen betekent het mogen laten staan van het bedrijf een besparing die kan oplopen tot 150.000 euro.

Ondernemers mogen alleen het hoofdgebouw laten staan. De rest moet wel worden afgebroken. Ook zijn ondernemers zelf verantwoordelijk voor stormschade en vandalisme. Maar volgens een reactie van directeur Beljaarts van KHN vallen de kosten voor een verzekering in het niet bij het afbreken en opbouwen van een strandpaviljoen. Voor schade aan hun paviljoen bij storm zijn ondernemers sowieso zelf verantwoordelijk.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht


Paviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar

Verkiezing - Paviljoen Sjoerd uit Ameland is uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2022. Het strand van Goeree-Overflakkee werd uitgeroepen tot Het Schoonste Strand van Nederland. De uitslag van de jaarlijkse verkiezing werd donderdag bekend gemaakt in Beachclub Lekker in Vrouwenpolder. Het paviljoen dat vorig werd gekozen tot Beste paviljoen.

Lees bericht


Sir Edmond maakt zomertour met eigen gin bar

Strandpaviljoen – Ginmerk Sir Edmond wil in de maanden een juli en augustus een zomertour houden met een eigen ginbar. Strandgangers van een aantal paviljoens kunnen in de zomermaanden bij de Sir Edmond Gin Bar genieten van tintelfrisse Gin & Tonics.

Lees bericht


Achterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid