Subway introduceert glutenvrij brood


Formulenieuws – Sandwichketen Subway introduceert glutenvrij brood. Het glutenvrije brood wordt met grote zorgvuldigheid bereid en is de zevende broodsoort waaruit gasten kunnen kiezen. De glutenvrijevariant was eind april al beschikbaar in de vestigingen, maar om iedereen aan de procedures te laten wennen is er toen geen ruchtbaarheid aan gegeven. Geen garantie De glutenvrije broodvariant is eerder geïntroduceerd in Zweden en Finland. Omdat de introductie daar goed is verlopen, wordt het nu ook in Nederland aangeboden. “Het glutenvrije brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” aldus Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway. Door deze werkwijze is het brood 100 procent glutenvrij. Maar om het product glutenvrij te houden is meer nodig. “We nemen verder alle maatregelen om glutenvrij te werken, maar vragen onze gasten wel alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten,” aldus Van der Lee. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. De sandwichketen geeft daarom het advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen altijd te kijken naar de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant. De eerste ervaringen van mensen, sinds de introductie zijn positief. Ook de website Glutenvrijsnackerij.nl is van oordeel dat het product ‘veilig’ verwerkt wordt. Zeven broodsoorten Voor Subway is de glutenvrije broodvariant de zevende broodsoort. Andere soorten zijn Honey Oat, Italian Herbs &Cheese, Wit, Bruin en Sesam. Het brooddeeg wordt diepgevroren aangeleverd en op locatie vers gebakken. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door een medewerker - de Sandwich Artist genoemd - verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Het deeg gaat vervolgens in de rijskast en wordt al naar gelang de behoefte, meerdere keren per dag in de oven gebakken, zodat het brood voor de gast altijd vers is. Bron: @FoodClicks Formulenieuws – Sandwichketen Subway introduceert glutenvrij brood. Het glutenvrije brood wordt met grote zorgvuldigheid bereid en is de zevende broodsoort waaruit gasten kunnen kiezen. De glutenvrijevariant was eind april al beschikbaar in de vestigingen, maar om iedereen aan de procedures te laten wennen is er toen geen ruchtbaarheid aan gegeven. Geen garantie De glutenvrije broodvariant is eerder geïntroduceerd in Zweden en Finland. Omdat de introductie daar goed is verlopen, wordt het nu ook in Nederland aangeboden. “Het glutenvrije brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” aldus Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway. Door deze werkwijze is het brood 100 procent glutenvrij. Maar om het product glutenvrij te houden is meer nodig. “We nemen verder alle maatregelen om glutenvrij te werken, maar vragen onze gasten wel alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten,” aldus Van der Lee. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. De sandwichketen geeft daarom het advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen altijd te kijken naar de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant. De eerste ervaringen van mensen, sinds de introductie zijn positief. Ook de website Glutenvrijsnackerij.nl is van oordeel dat het product ‘veilig’ verwerkt wordt. Zeven broodsoorten Voor Subway is de glutenvrije broodvariant de zevende broodsoort. Andere soorten zijn Honey Oat, Italian Herbs &Cheese, Wit, Bruin en Sesam. Het brooddeeg wordt diepgevroren aangeleverd en op locatie vers gebakken. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door een medewerker - de Sandwich Artist genoemd - verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Het deeg gaat vervolgens in de rijskast en wordt al naar gelang de behoefte, meerdere keren per dag in de oven gebakken, zodat het brood voor de gast altijd vers is. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Solliciteren bij Subway in emoji-taal via WhatsApp

Formulenieuws – Restaurantketen Subway lanceert een wervingscampagne waarbij jongeren via WhatsApp in emoji-taal kunnen solliciteren. Met de inzet van deze moderne techniek, in combinatie met een beeldtaal die de doelgroep goed kent, wil Subway de drempel om te solliciteren verlagen.

Lees bericht

Appèl en Brownies&downieS werken samen op TU Eindhoven

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de TU Eindhoven. De samenwerking gaat in op 6 juli en loopt door tot 2025. Op de locatie gaat Appèl ook een samenwerking aan met Brownies&downieS, de eerste vestiging op een onderwijslocatie. De cateraar uit Den Bosch haalt ook de Subway en Starbucks terug naar de campus.

Lees bericht







© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid