Formulenieuws – Sandwichketen Subway introduceert glutenvrij brood. Het glutenvrije brood wordt met grote zorgvuldigheid bereid en is de zevende broodsoort waaruit gasten kunnen kiezen.
De glutenvrijevariant was eind april al beschikbaar in de vestigingen, maar om iedereen aan de procedures te laten wennen is er toen geen ruchtbaarheid aan gegeven.
Geen garantie
De glutenvrije broodvariant is eerder geïntroduceerd in Zweden en Finland. Omdat de introductie daar goed is verlopen, wordt het nu ook in Nederland aangeboden. “Het glutenvrije brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” aldus Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway. Door deze werkwijze is het brood 100 procent glutenvrij. Maar om het product glutenvrij te houden is meer nodig. “We nemen verder alle maatregelen om glutenvrij te werken, maar vragen onze gasten wel alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten,” aldus Van der Lee. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. De sandwichketen geeft daarom het advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen altijd te kijken naar de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant. De eerste ervaringen van mensen, sinds de introductie zijn positief. Ook de website Glutenvrijsnackerij.nl is van oordeel dat het product ‘veilig’ verwerkt wordt.
Zeven broodsoorten
Voor Subway is de glutenvrije broodvariant de zevende broodsoort. Andere soorten zijn Honey Oat, Italian Herbs &Cheese, Wit, Bruin en Sesam. Het brooddeeg wordt diepgevroren aangeleverd en op locatie vers gebakken. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door een medewerker - de Sandwich Artist genoemd - verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Het deeg gaat vervolgens in de rijskast en wordt al naar gelang de behoefte, meerdere keren per dag in de oven gebakken, zodat het brood voor de gast altijd vers is.
Bron: @FoodClicks
Formulenieuws – Sandwichketen Subway introduceert glutenvrij brood. Het glutenvrije brood wordt met grote zorgvuldigheid bereid en is de zevende broodsoort waaruit gasten kunnen kiezen.
De glutenvrijevariant was eind april al beschikbaar in de vestigingen, maar om iedereen aan de procedures te laten wennen is er toen geen ruchtbaarheid aan gegeven.
Geen garantie
De glutenvrije broodvariant is eerder geïntroduceerd in Zweden en Finland. Omdat de introductie daar goed is verlopen, wordt het nu ook in Nederland aangeboden. “Het glutenvrije brood wordt vooraf gebakken en komt bevroren binnen bij onze restaurants,” aldus Marc van der Lee, Regional PR & CSR Director Europe bij Subway. Door deze werkwijze is het brood 100 procent glutenvrij. Maar om het product glutenvrij te houden is meer nodig. “We nemen verder alle maatregelen om glutenvrij te werken, maar vragen onze gasten wel alert te blijven, want sommige soorten beleg bevatten wel gluten,” aldus Van der Lee. Subway kan dus niet garanderen dat de Sub tijdens de bereiding in het restaurant 100 procent glutenvrij blijft. De sandwichketen geeft daarom het advies aan mensen met allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen altijd te kijken naar de allergie-informatie op subway.com of in het restaurant. De eerste ervaringen van mensen, sinds de introductie zijn positief. Ook de website Glutenvrijsnackerij.nl is van oordeel dat het product ‘veilig’ verwerkt wordt.
Zeven broodsoorten
Voor Subway is de glutenvrije broodvariant de zevende broodsoort. Andere soorten zijn Honey Oat, Italian Herbs &Cheese, Wit, Bruin en Sesam. Het brooddeeg wordt diepgevroren aangeleverd en op locatie vers gebakken. Het deeg dat nodig is voor broden voor de volgende dag wordt door een medewerker - de Sandwich Artist genoemd - verder voorbereid, om er bijvoorbeeld Honey Oat brood van te maken. Het deeg gaat vervolgens in de rijskast en wordt al naar gelang de behoefte, meerdere keren per dag in de oven gebakken, zodat het brood voor de gast altijd vers is.
Bron: @FoodClicks
Formulenieuws – Eazie heeft onlangs een vestiging nieuw heropend. The asian good food bar, zoals de formule wordt genoemd, wil de komende drie jaar groeien naar 50 vestigingen in Nederland. Voor dit jaar staan nog meerdere openingen in de planning, zo laat de franchisegever weten.
Formulenieuws – Subway lanceert een nieuwe sidekick-lijn bestaande uit een Footlong Cookie, Footlong Churro en Footlong Dippers met drie opties voor warme vullingen en een saus naar keuze. De sandwichketen brengt hiermee een Amerikaanse hit naar Nederland.
Actie – Na het overweldigende succes van vorig jaar keren de Subway Royal Submarines deze Koningsdag terug naar de Amsterdamse grachten. Dit jaar brengen ze de nieuwe Signature Series vanaf het water en op de kade naar de feestvierders om hen te trakteren op een gratis Sub.
Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.
Formulenieuws – Broodjesketen Subway start met een nieuwe lijn sandwiches de Signature Series. De lijn bestaat uit acht sandwich creaties, die speciaal door chefs ontworpen. Volgens Subway geldt de introductie als de grootste menuwijziging in 58 jaar.
Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.