Suiker Unie gaat energieneutraal produceren


CEO Paul Mesters van Suiker Unie en algemeen directeur Erik Snijders van KiesZon (Foto genomen vóór de maatregelen tegen het coronavirus)

Duurzaam - Cosun Solar Park Puttershoek wordt nog dit jaar gerealiseerd. Suiker Unie, onderdeel van Royal Cosun, geeft aan dat de duurzame energiecentrale ervoor zorgt dat haar specialiteitenfabriek in Puttershoek volledig energieneutraal wordt. Daarnaast wordt een deel van de groene stroom aan het net geleverd.

Initiatiefnemer en opdrachtgever Suiker Unie selecteerde na een aanbesteding, KiesZon als bouwer van het zonnepark. Paul Mesters, CEO van Suiker Unie: “Uiteindelijk willen we volledig af van fossiele brandstoffen.” Het bedrijf gebruikt nu al 50 procent minder energie voor de productie van een kilo suiker dan tien jaar gelden. “Dit doen we door energiebesparingsprogramma’s, maar ook door opwekking van eigen groen gas uit suikerbietenresten. Nu zetten we weer een mooie stap in de richting van volledig CO2-neutraal.”

Cosun Solar Park Puttershoek zal ruim 17 hectare beslaan. Het levert na oplevering minimaal 20.000.000 kWh aan groene stroom per jaar voor Suiker Unie en de omgeving. Dat is, ter vergelijking, genoeg duurzame energie om 7.000 huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Chaudfontaine behaalt platinum AWS-certificaat

Duurzaam - De mineraalwaterbottelarij Chaudfontaine heeft het platinum certificaat voor duurzaam watermanagement behaald van Alliance for Water Stewardship (AWS). Het gaat om de hoogste score binnen dit certificaat voor duurzaam waterbeheer dat wereldwijd behaald kan worden.

Lees berichtSPA klimaatneutraal en zet volgende stap in recyclen

Frisdranken – SPA heeft sinds kort de mineraalwaters en frisdranken officieel klimaatneutraal. Het bedrijf ontving daarvoor het internationaal erkende CO2-neutraal label. Daarmee heeft SPA de doelstelling gerealiseerd die het bedrijf zichzelf in 2010 stelde, maar een nieuw uitdagend doel voor 2030 ligt inmiddels vast. Ook zet het bedrijf een volgende stap met recyclen.

Lees bericht

Samenwerking voor duurzame en gezonde dranken gestart

Samenwerking – Op initiatief van het Protein Competence Centre (PCC) zijn de bedrijven Royal Cosun, AVEBE, The Coca-Cola Company, WFBR, NIZO, Van Hall Larenstein en Hanzehogeschool Groningen een publiek-private samenwerking begonnen om de complexe interactie tussen eiwitten en vezels van verschillende oorsprong te onderzoeken. Doel van de samenwerking is dranken te ontwikkelen met een hoge voedingswaarde.

Lees bericht


Suiker Unie heet voortaan Cosun Beet Company

Naamswijziging – Na 54 jaar verandert Suiker Unie haar naam in Cosun Beet Company. De nieuwe bedrijfsnaam sluit beter aan bij de strategie die het bedrijf voorstaat, laat CEO Paul Mesters weten. Het bedrijf wil de focus leggen op een circulaire economie met de biet in de hoofdrol.

Lees bericht

Royal Cosun benoemt Chris Deen tot CEO Aviko

Benoeming - Royal Cosun is voornemens Chris Deen (52) met ingang van 15 januari 2020 te benoemen als CEO van Aviko en lid van de concerndirectie van Cosun. Deen heeft volgens Aviko een uitstekende staat van dienst in algemeen management in foodservice, voedingsingrediënten en retail.  Zo was Deen eerder CEO van Bakkersland en was hij daarvoor werkzaam in diverse posities binnen Sara...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid