Supermarkt-app Crisp slaat vleugels uit naar België


Foto bij: Crisp werd opgericht in 2018 door (v.l.n.r.) Michiel Roodenburg, Tom Peeters en Eric Kaassen

Bezorgservice – Supermarkt-app Crisp steekt de landsgrens over met België. Voortaan voorziet het bedrijf vanuit een hoofdvestiging in Antwerpen en een gloednieuw distributiecentrum van 15.000 m2 in Bornem Vlaanderen van een ruim aanbod aan Belgische streekproducten. Deze internationalisering betekent een uitbreiding van Crisps markt met 40%.

Crisp zag haar groei in de afgelopen twee jaar maar liefst vertienvoudigen. Sinds de oprichting vier jaar geleden downloadden meer dan 750.000 mensen de app en 85% van alle bestellingen zijn inmiddels herhaalaankopen. Crisp acht de tijd daarom nu rijp de vleugels uit te slaan naar Vlaanderen. Voor het verse productaanbod zijn in de afgelopen maanden tientallen kleinschalige Belgische leveranciers aangesloten door inkopers die vaak zelf een achtergrond als chef hebben. En dus bestellen Vlamingen vanaf nu versgebakken appelbrood van Mariën Meesterbakkers uit Antwerpen, de grootste mosselen uit de Oosterschelde, Belgische faire melk en aardappels van The Potato Chef uit Tielt.

Rechtstreeks

Als draaischijf tussen de vraag naar smaakvol eten en het aanbod van lokale makers, elimineert Crisp traditionele tussenschakels in de voedselketen. Tom Peeters, oprichter en CEO van Crisp: “Goed en lekker eten komt rechtstreeks van de maker; uit het seizoen, van dichtbij en met liefde gemaakt door boeren, telers en kwekers die ook met aandacht omgaan met de wereld. Met Crisp hebben we een duurzaam systeem gebouwd dat beter eten van kleinschalige makers koppelt aan een groot publiek. Dat eten heeft minder voedselkilometers afgelegd. Vers is écht vers en dat proef je. Ook Belgen weten dat te waarderen.”

Elektrisch wagenpark

Voor nog meer blijvende verandering werkt Crisp voor de Benelux toe naar een emissievrije operatie. Peeters: “We willen, net als in Nederland, zo dicht mogelijk bij de Vlaamse klanten zijn, want dat verkort de keten en dat levert verser eten op. Daarnaast blijven we lokale bezorghubs bouwen, om ritafstanden met een groeiend elektrisch wagenpark te verkleinen. In Nederland openden we daarom in de afgelopen maanden hubs in Delft en Utrecht, en staan er voor dit jaar nog drie op de planning. In België schalen we in hetzelfde tempo op.”

Bron: Crisp/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington

Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.

Lees bericht
Jumbo start in december in België met Jumbo City

Formulenieuws - Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. De eerste winkel gaat op woensdag 15 december open. De eerste gemakswinkel van de supermarktketen uit Veghel komt aan de Teniersplaats 5 in het centrum van Antwerpen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid