Supermarkten realiseren een na hoogste weekomzet


Lege schappen bij supermarkten door hamstergedrag van consumenten in het begin van de lockdown

Marktanalyse - De Nederlandse supermarkten realiseerden vorig week (week 11) een omzet van 998 miljoen euro. Dit is een stijging van ruim 31% ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. De omzet was de op een na hoogste weekomzet die werd gerealiseerd, aldus onderzoeksbureau Nielsen.

Deze ongekend hoge omzet is een direct gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, zo laat Nielsen weten. De afgelopen weekomzet gaat net niet over de omzet heen van week 51 in 2017. In die week werd door de Nederlandse supermarkten de hoogste omzet ooit gehaald.

Johan Vrancken, Managing Director, Nielsen Connect Benelux: “De enorme toename in week 11 was behoorlijk, maar voorspelbaar als je kijkt naar andere markten die ons zijn voorgegaan in de COVID-19-crisis. Door het volgen van voorspelbare patronen die op andere markten kunnen worden waargenomen, kunnen we ons beter voorbereiden op de komende weken.” Nielsen geeft aan regelmatig verslag uit te brengen over de ontwikkelingen in de markt. “Juist in deze uitzonderlijke situatie,” aldus Vrancken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsING ziet winkelverkopen voor het eerst in tien jaar krimpen

Analyse – ING Research geeft in een analyse van de winkelverkopen aan dat het uitdagende tijden zijn voor retailers. De retailsector heeft te maken met een hoge inflatie en een laag consumentenvertrouwen. De verwachting is dat voor het eerst in tien jaar de afzet krimpt met zo’n 2% in 2023.

Lees bericht
Lidl Beste Supermarkt van Nederland in GfK zomerrapport

Verkiezing -  Lidl is in het Zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot 'Beste Supermarkt van Nederland'. Dit jaarlijkse rapport beoordeelt de Nederlandse supermarkten op een aantal aspecten. Lidl is overall als beste beoordeeld op het onderdeel kwaliteit en versafdelingen.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid