Supermarktondernemer Nico de Witt verruilt Plus voor Jumbo


Supermarktondernemer Nico de Witt en Ton van Veen van Jumbo

Supermarkt - Nico de Witt, supermarktondernemer van een grote Plus in Beek-Ubbergen, heeft overeenstemming bereikt met Jumbo over een nauwe samenwerking, met als doel de regiofunctie van zijn supermarkt te versterken. De Witt geldt als belangrijk uithangbord van Plus, maar zet de Plus-formule eind 2025 aan de kant en kiest ervoor om vanaf dan Jumbo-franchiser te worden.

Door de combinatie van de huidige grote winkel met elementen van de Jumbo-formule verwachten de twee bedrijven beter te kunnen beantwoorden aan de wensen en behoeften van de klanten in het verzorgingsgebied. De supermarkt van Nico de Witt opereert in principe nog tot eind 2025 onder de vlag van de Plus-formule, maar zal in de tussentijd zijn regiofunctie al verder uitbreiden. ‘Wat met dat laatste wordt bedoeld - en welke rol Jumbo daar mogelijk in speelt - wordt niet duidelijk’, schrijft vakblad FoodPersonality daarover.

De Witt: “De overeenkomst met Jumbo is geheel gestoeld op de samen-sterk-gedachte. Het dna van Jumbo – Samen, Ondernemen, Winnen – sluit ook volledig aan bij mijn kijk op zakendoen. Onze winkel is een begrip in de regio en dat blijft zo. Natuurlijk halen we voordeel uit de kracht, kennis en schaal van de Jumbo-formule, maar daarbinnen hebben we ook volop ruimte om onze eigen winkelideeën ten uitvoer te brengen. Wat dat betreft wordt de nieuwe Nico de Witt supermarkt écht het beste van twee werelden.”

Ton van Veen, ceo van Jumbo Supermarkten: “Bevlogen ondernemers zoals Nico de Witt zijn onmisbaar voor Jumbo. We geven ze graag de ruimte om hun ideeën te realiseren en dat werkt twee kanten op inspirerend. We stimuleren elkaar om de lat steeds hoger te leggen en bij alles wat we doen de klant op één te zetten. Nico de Witt en Jumbo staan ook op één lijn als het gaat om de noodzakelijke aandachtspunten voor de komende tijd. We investeren flink in de kwaliteit van onze versproducten en het aanbod van lekkere, gezonde en duurzaam geproduceerde voeding. Ook zien we genoeg ruimte voor uitbreiding van het regionale assortiment met speciale producten. In nauwe samenwerking met Nico de Witt gaan we hiermee aan de slag.”

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten

Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.

Lees bericht


Winnaars FoodAwards 2023 bekend gemaakt

Verkiezing - Op kasteel Amerongen zijn woensdagavond de jaarlijkse FoodAwards uitgereikt. 12 introducties uit 2022 werden door de jury beloond met een FoodAward. De uitverkiezing van de FoodAwards is een initiatief van FoodPersonality en vond voor de 25e keer plaats.

Lees bericht

Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, PLUS en ALDI

Formulenieuws - Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Lees bericht

Iftar-Aanschuiftafel van Jumbo Den Haag geslaagd

Supermarkten - Jumbo winkels in Den Haag kijken terug op een geslaagde iftar-aanschuiftafel. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan genuttigd wordt direct na zonsondergang. Jumbo staat als supermarkt midden in de samenleving en vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.

Lees berichtLa Place introduceert nieuw foodconcept bij HEMA

Formulenieuws - La Place introduceert een nieuw foodconcept in twee vernieuwde HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar. In dit nieuwe concept lopen de gasten niet langs een buffet, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of barista bar, waar de bestelling ter plekke vers wordt bereid. De nieuwe vestigingen worden op donderdag 23 maart in Hilversum en op 6 april in...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid