Supermarktoprichter Dirk van den Broek (96) overleden


Waar het allemaal begon voor Dirk van den Broek / Foto bij: Website Dirk van den Broek

Persoonlijk - Dirk van den Broek is vorige week woensdag overleden. De grondlegger van de ‘Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven’ is 96 jaar geworden. Van den Broek is inmiddels in besloten kring begraven.

Van den Broek werd in 1924 als boerenzoon geboren en ging op jonge leeftijd an de slag als melkboer. In 1942 opende hij als 18-jarige – midden in de oorlogsjaren - zijn eerste melkwinkel in Amsterdam. Zes jaar later opende hij zijn eerste zelfbedieningszaak in de hoofdstad.

Met de koop van een enorm pand op de hoek van de Kinkerstraat en de Bilderdijkkade in Amsterdam in 1953 erfde Dirk van den Broek ook een snackbar. In 1956 wordt die zaak omgedoopt tot lunchroom, zo vertelt de hitorie van het bedrijf..

De Samenwerkende Dirk van den Broek bedrijven komt uit de periode dat er nog verschillende supermarktketens onder eigen naam actief waren. In 2014 werden de formules Bas, Dirk en Digros allemaal samengevoegd onder de naam Dirk.

Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 120 vestigingen in heel Nederland. Het merendeel van de winkels zit in het westen van het land.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

1.100ste AH opent in het centrum van Delft

Formulenieuws - Albert Heijn opende dinsdag de 1100ste winkel. Het gaat om de vesting aan de Bastiaanpoort 7 in het centrum van Delft. De supermarkt heeft het allernieuwste concept met veel aandacht voor vers, gemak en digitale innovatie. De locatie werd geopend door Marit van Egmond, algemeen directeur Albert Heijn.

Lees bericht
Tweede Bufkes-vestiging open bij Plus-supermarkt

Formulenieuws - Plus supermarkt in Budel-Schoot heeft op 6 september de deuren geopend van de supermarkt Bufkes. Het is de tweede Plus-supermarktlocatie met het Bourgondische lunchconcept. In beide supermarkten heeft Bufkes zich gevestigd als shop-in-shop locatie.

Lees bericht


Dirk van den Broek opent Dirk Pitstop voor Formule 1 fans

Formulenieuws – Supermarktketen Dirk van den Broek opent, tijdens het aankomende raceweekend in Zandvoort, een speciale gemakswinkel met de naam Dirk Pitstop. De tijdelijke winkel is geopend van donderdag 2 september tot en met zondagavond 5 september, en zit recht tegenover het station in Zandvoort.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid