Superunie-directeur Dick Roozen gaat april 2023 met pensioen


Benoeming - Algemeen directeur Dick Roozen gaat inkooporganisatie Superunie per 30 april volgend jaar verlaten om met pensioen te gaan. Zijn opvolger is al bekend, dat wordt Boudewijn van den Brand.

Roozen is vijftien jaar lang als algemeen directeur verbonden aan Superunie, die als inkoopclub werkt voor verschillende supermarktorganisaties zoals Plus, Spar, Dirk, Hoogvliet, Boni, Dekamarkt, maar ook Sligro Food Group. Zijn opvolger Van den Brand is geen onbekende in supermarkt- en retailland. Hij heeft in totaal 20 jaar lang gewerkt bij supermarktketen Lidl, waarvan acht jaar als CEO van Lidl België en Luxemburg.

Bron: RetailTrends/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Krekerij stopt in huidige vorm per direct

Beëindiging – Startup De Krekerij in Den Haag beëindigt de activiteiten per direct. Dat heeft medeoprichter Sander Peltenburg laten weten. De omzetten afgezet tegen oplopende kosten maakten verder ondernemen niet meer mogelijk.

Lees bericht


Mijlpaal van 2,5 miljard euro omzet bijna in zicht bij Sligro

Groothandel - De omzet van Sligro Food Group over 2022 bedroeg €2.483 miljoen, een toename van 30,8% ten opzichte van de omzet in 2021 van €1.898 miljoen. Daarmee komt de mijlpaal van 2,5 miljard euro in zicht. Ook in het laatste kwartaal deed de groothandel uit Veghel het goed. Het wist de omzet met 26,8% ten opzichte van vorig jaar te verbeteren.

Lees bericht


Kerstactie Lidl in het teken van kinderarmoede

Supermarktactie - Vanaf maandag start Lidl haar nieuwe kerstactie die deze keer in het teken staat van kinderarmoede. Uit cijfers van het CPB blijkt dat in Nederland ruim 300.000 kinderen in armoede leven en gaat volgens het Jeugdeducatiefonds één op de vier kinderen zonder ontbijt naar school. Onacceptabel vindt Lidl en daarom steunt de discounter dit jaar het Jeugdeducatiefonds.

Lees bericht


‘Metro groothandelsactiviteiten naar Sligro’

Overname – Volgens onbevestigde berichten zou Sligro Food Group de groothandelsactiviteiten hebben overgenomen van het Belgische Metro. De Veghelse groothandel zou daarvoor een bod van 55 miljoen euro hebben neergelegd bij de Belgische curatoren.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid