SUPPER wil oplossing zijn voor 24/7-foodaanbod hotels


Foto bij: Nina Slagmolen

Hotels – Een foodconcept voor de horeca, en dan specifiek voor hotels, dat èn de oplossing is voor foodwaste èn het personeelsprobleem oplost. Dat is wat We Design Food met SUPPER voor ogen heeft staan, een maaltijdenconcept dat 24/7 het foodaanbod in hotels kan garanderen.

Na een succesvolle pilot van twee jaar bij een internationale hotelketen in veertien landen vindt foodconceptbureau We Design Food dat SUPPER-systeem verder binnen de foodservicemarkt kan worden uitgerold. SUPPER is een foodconcept, gebaseerd op een selectie van op -60 graden ingevroren kwaliteitsmaaltijden. Elke maaltijd bestaat uit verschillende componenten, die binnen 10 minuten kunnen worden bereid en geserveerd. Het bereidingsproces is zo eenvoudig dat elke werknemer in de keuken met de maaltijden uit de voeten kan, ongeacht of diegene culinair opgeleid is of niet. 

De SUPPER-gerechten zijn per portie verpakt, waardoor voedselverspilling wordt geminimaliseerd, want alleen de bestelling wordt bereid. Het feit dat de gerechten zijn ingevroren, zorgt niet alleen voor een houdbaarheid van meer dan 12 maanden, maar ook een grote mate van flexibiliteit in bestellingen.

Gestandaardiseerd

De bereiding en opmaak van elk gerecht is volledig gestandaardiseerd. Fouten maken bij de bereiding is volgens de producent vrijwel uitgesloten. Werknemers hoeven slechts een enkele toetsen in te drukken en de juiste verse toppings te kiezen aan de hand van eenvoudige instructies op een overzichtelijke kaart. Wie in de keuken staat, hoeft daarom niet culinair onderlegd te zijn.

Alle SUPPER-gerechten en -snacks zijn binnen tien minuten klaar om te serveren, belooft de producent. Deze tijd is inclusief verhitting én opmaak van het bord. Doordat het SUPPER-concept zo snel en eenvoudig is en er nauwelijks sprake is van mise-en-place, vereist het maar weinig keukenpersoneel of management. Een werknemer kan maar liefst 80-100 couverts verzorgen.

Gastro-oven

De kwaliteit van elk SUPPER-gerecht is gegarandeerd doordat elke maaltijd in een gastro-oven wordt geregenereerd volgens een uniek, speciaal voor elk afzonderlijk component ontworpen en volledig gefinetuned verhittingsprogramma. Daardoor is de garing, smaak en temperatuur altijd optimaal. Bovendien zijn de ruim twintig gerechten, variërend van Vegan Rendang tot Braised Beef & Mash ontwikkeld door professionele chefs. Alle maaltijden bevatten minimaal 30% groenten. Het vlees heeft minimaal 1 Beter Leven-ster en de vis heeft het MSC-/ASC-keurmerk.

SUPPER is op verschillende locaties in te zetten, bijvoorbeeld als aanvulling op of ter vervanging van een al bestaande menukaart, bij hotels die nog helemaal geen menukaart voeren, of als 24-uursconcept.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKHN: ‘Veel hotels structureel verliesgevend’

otels – Met uitzondering van de hotels aan de Nederlandse kust en de traditionele binnenlandse toeristische bestemmingen, draaien de meeste hotels structureel verliesgevend. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zitten de meeste hotels met een bezettingsgraad sinds juni van amper 60 tot 70 procent.

Lees bericht

Radisson Group kiest Park Inn Amsterdam City West tot hotel van het jaar

Verkiezing – Het nieuwe Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel is verkozen tot ‘Hotel van het Jaar 2019’ in de regio Midden- en Zuid-Europa van de Radisson Hotel Group (RHG). Het designhotel behaalde op het gebied van bezettingsgraad, kwaliteit, omzet, gast-reviews, duurzaamheid en veiligheid de hoogste score van 86 Europese hotels binnen de groep.

Lees bericht

Deliveroo breidt dienstverlening uit naar hotels, catering en evenementen

Bezorgdienst – Maaltijdbezorger Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' na twee jaar uit met roomservice in hotels, catering voor evenementen en fruit & snacks. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Met het uitbreiden van de diensten verwacht Deliveroo duizenden nieuwe bedrijven aan zich te kunnen binden....

Lees bericht


KHN: ‘Sterke opkomst Airbnb vraagt om maatregelen’

Politiek - Toeristen maken steeds vaker gebruik van particuliere woningen die worden aangeboden voor vakantieverhuur. Platforms zoals Airbnb winnen na Amsterdam ook terrein in steden als Eindhoven, Nijmegen en Maastricht. Dit blijkt uit een analyse van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Vaak gaat het hierbij om illegale verhuur van woonruimte door vastgoedeigenaars die zonder vergunning werken, geen belasting betalen en niet...

Lees bericht

Waldorf Astoria gekozen tot beste hotel Amsterdam’

Hotels – Volgens de lezers van Condé Nast Traveler is Waldorf Astoria Amsterdam het beste hotel van de hoofdstad. In de categorie hotels kreeg het hotel een score van 94.68 De Readers’ Choice Awards wordt jaarlijks uitgereikt. ‘s Werelds beste hotels, resorts, steden, eilanden, vlieg- en cruisemaatschappijen worden door de lezers van de gids beoordeeld. Dit jaar waren dat er met meer...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid