Support Your Locals versboxen inmiddels landelijk


Maaltijdboxen – Wat ooit begon als een initiatief in Amsterdam en Utrecht is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk netwerk; de maaltijdboxen van supportyourlocal duiken inmiddels over al op. Een steuntje in de rug voor alle lokale boeren, producenten en ondernemers.

Veel kleine producten zien hun omzet slinken. Ondanks alle berichten over het feit dat mensen nu meer thuis zijn er ook meer aandacht is voor lokale ondernemers, is het feit dat de horeca dicht is een groot probleem voor veel boeren en kleine ondernemers. Om die reden hebben zij zich zoveel mogelijk georganiseerd, omdat een platform dat gezamenlijk wordt gedragen meer kans van slagen heeft.

Zo ook het initiatief van #supportyourlocals versboxen. Werd aanvankelijk onder de vlag van #supportyourlocalsNL gestart in Amsterdam en Utrech, inmiddels breidt deze beweging waarbij lokale ondernemers de handen ineen hebben geslagen, zich snel verder uit in regio’s zoals Deventer, Haarlem, Twente, Eindhoven, Heemstede, Meierijstad, Westland, Rotterdam, Zeeuws-Vlaanderen, Leiden, Huizen en Cuijk.

De versboxen met streekproducten zijn door de consumenten eenvoudig online te bestellen. Door de boxen thuis te laten bezorgen zorgen zij er voor dat de lokale middenstand een steuntje in de rug  krijgt. Elke box bevat unieke streekproducten. Doorgaans gaat dit om producten zoals groente, fruit, zuivel, vlees, vis en verschillende delicatessen. Zo zitten er in de Amsterdamse box worsten van Brandt & Levie, bevat de Twentse box Asperges van Willem Dijk en vind je in de Haarlemse box vegetarische hamburgers van Broekhof de Slagersdochter. Soms wordt er een recept aan de box toegevoegd die je kunt maken met de producten in het boodschappenpakket. De boxen kosten gemiddeld €50,00 inclusief verzending.

Webshop

De meeste initiatieven hebben zelf een eenvoudige webshop op poten gezet. Voorbeelden zijn supportyourlocals010.nl en supportyourlocalslandvancuijk.nl. Betalen kan met iDeal. Sommige lokale ondernemers pakken het ook anders aan. Zo is Support Your Locals Meierijstad uitsluitend te vinden via Instagram. Ook het bestellen verloopt hier anders, namelijk via Whatsapp en betalen gaat met een tikkie. Bezorging van de boxen gebeurt in de regel binnen 2 tot 3 dagen.

Concurrentie

Of deze lokale initiatieven een blijvertje zijn is de vraag, volgens Hans Kisteman van vergelijkingssite Maaltijdbox.org. “De vraag naar lokale producten rechtstreeks van de boer was de afgelopen jaren al flink aan het stijgen. Verschillende maaltijdbox-leveranciers als Ekomenu en De Krat spelen hier al op in. Deze crisis kan de vraag naar streekproducten verder doen stijgen.” aldus Kisteman. “Het is afwachten of deze initiatieven blijven bestaan als deze crisis achter de rug is. Als straks de horecazaken weer open zijn hebben deze ondernemers natuurlijk weer heel andere prioriteiten. Dat neemt niet weg dat een korte voedselketen alleen maar toe te juichen is.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht


Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Lees bericht

Eerste Aziatische taobento-sushishop opent in Almere

Horecaconcept - Zaterdag 4 maart is de eerste vestiging van taobento opengegaan in Nederland. Initiatiefnemers Justin Goes en Joost Labadie achter het horecaconcept hadden Almere uitgekozen als startlocatie. Bedoeling van de voormalige managers van Subway is dat het van origine Franse Aziatische foodconcept de komende jaren gaat groeien. Niet alleen in Nederland, maar ook daar buiten. In Frankrijk heeft taobento al...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid